Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
17. shkurt 2016.

ËSHTË HAPUR PAVIJONI I RI PËR AKOMODIMIN E EMIGRANTËVE

Preshevë – Ministri i punëve të brendshme, Nebojsha Stefanoviq, ministri për punë, punësim dhe çështje veteran dhe sociale, Alleksandar Vulin dhe ambasadori i Mbretërisë së Norvegjisë, Arne Sanes Bjornstad, kanë hapur në Qendrën për Pranim në Preshevë...

17. shkurt 2016.

PARNERITETI PËR ADMINISTRATËN E HAPUR: KONSULLTIME ME SHOQËRITË CIVILE

Beograd – Ministria e Administratës Shtetërore dhe Vetqeverisjes Lokale, në bashkëpunim me Zyrën për Bashkëpunim me Shoqëritë Civile, organizon takim konsullativ me rastin e përpilimit të Planin të dytë Aksionar për realizimin e iniciativavës Parneriteti për Administratën e Hapur në Republikën...

11. shkurt 2016.

ZBATIMI I MODELIT AUSTRIAK TË ARSIMIT TË DYFISHTË

Beograd – Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik në Qeverinë e Republikës së Serbisë, Sërgjan Verbiq dhe ministri i punëve të brendshme të Austrisë, Sebastian Kurc, kanë nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi në zhvillimin e elementeve të arsimit të dyfishtë në arsimim e mesëm profesional në Serbi.

10. shkurt 2016.

KONKURSI PËR AVANSIMIN E POZITËS SË PERSONAVE ME INVALIDITET NË REPUBLIKËN E SERBISË NË VITIN 2016

Lënda e këtij konkursi është financimi apo pjesëmarrja në financim e programeve, me të cilët kontribuohet avansimi i pozitës së personave me invaliditet deri tek pjesëmarrja e plotë e tyre në shoqëri përmes largimit të pengesave me të cilat ballafaqohen në fusha të ndryshme të jetës shoqërore...

9. shkurt 2016.

NUMËR MË I VOGËL I ZYRTARËVE NË MEDVEGJË

Medvegjë – Deri sa disa vetqeverisje lokale largojnë tepricën e të punësuarve, komuna e Medvegjës ka mundësi që të punësoj edhe katër zyrtarë, sepse është treguar se në këtë komunë nuk është kryer punësimi i tepërt.

9. shkurt 2016.

SHKA “SOKO”: FOLKLORI ËSHTË MË SHUMË SE VALLJA

Bujanoc – Edhe pse shoqëria artistiko-kulturore “Soko” nga Bujanoci, bien në llojin e shoqërive më të reja në territorin e jugut të Serbisë, ka arritur që për vetëm dy vite e gjysmë të egzistimit dhe punës të realizoj rezultate të mëdha.

9. shkurt 2016.

BASHKËSITË AKTIVE

Problemet me të cilat ballafaqohen njerëzit në vetqeverisjet lokale janë të ndryshme, si edhe vendimet të cilat mund të zbatohen. Me këtë programi i Bashkësisë Aktive mundëson mbështetjen finansiare në vlerë prej 350.000 dinarëve për iniciativat për zgjidhjen e problemeve të përbashkëta të qytetarëve në bashkësitë lokale.

9. shkurt 2016.

AMBULANCA GJENEKOLOGJIKE NË QENDRËN PËR PRANIM NË PRESHEVË

Preshevë – Ambulanta mobile gjenekologjike, e cila është donacion i Zyrës së UNFPA në Shtëpinë e Shëndetit të Vrajës, nga katër orë çdo ditë pune do të stacionohet në Qendrën për Pranim në Preshevë. Fellisija Xhons, eksperte për programe shëndetësore dhe ofrimin e shërbimeve...

8. shkurt 2016.

SA KANË KUSHTUAR VITIN E KALUAR SULMET E QENËVE ENDACAK?

Bujanoc – “Në 160 komunat dhe qytetet e Serbisë në vitin 2015, janë paguar gjthsej 8,2 milion euro dëme qytetarëve të cilët kanë akuzuar përshkak të kafshimit të qenëve endacak, apo ndryshe rreth 6 milion dinarë për çdo vetqeverisje lokale”, ka deklaruar drejtori i Stacionit Veterinarik në Bujanoc dhe këshilltari i pavarur në Kuvendin Komunal të Bujanocit, Miodrag Millkoviq.

8. shkurt 2016.

MUSLIU: NË BUJANOC NUK DO TË KETË PUSHIME NGA PUNA

Bujanoc – Kryetari i Kuvendit Komunal të Bujanocit, Jonuz Musliu, ka thënë se në vetqeverisjen lokale të Bujanocit nuk do të ketë lëshime nga puna në bazë të vendimit të Qeverisë së Serbisë rreth numrit maksimal të punësuarve në sistemin e vetqeverisjeve lokale, sepse kjo komunë në bazë të kritereve të parapara ka të drejtë që të punësoj edhe nëntë punëtorë tjerë.

«Претходна страна   Следећа страна»