Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
19. tetor 2015.

INTERVISTË: ZORAN STANKOVIQ, KRYETAR I TRUPIT KOORDINUES PËR KOMUNAT PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË

Beograd – Krizën e emigrantëve në jugun e Serbisë  e kemi filluar ta ndjejmë çysh vitin e kaluar dhe i kemi paralajmëruar me kohë organet tona shtetërore dhe bashkësinë ndërkombëtare se do të vijë deri tek ky problem, ka thënë në intervistën e tij për “Politikën”, Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

19. tetor 2015.

QENDRA NË BUJANOC E GATSHME PËR PRANIM TË EMIGRANTËVE

Bujanoc – Ministri për Punë, Punësim dhe për çështje Sociale dhe Veterane, Alleksandar Vulin, ka vizituar qendrën e përkohshme për regjstrim në Bujanoc, e cila është gati t’i pranoj emigrantët e parë, me çka dhe do të shpërndahet tollovia e krijuar në qendrën për regjistrim në Preshevë.

19. tetor 2015.

„BIVODA“ – 15 VITE

Bujanoc – Fabrika për prodhimin pijeve jo-alkoolike dhe ujit “Bivoda”, nga Rakovci i Bujanocit, e cila punon në kuadër të “Jumkos” së Vrajës, feston 15 vjetorin e egzistimit dhe fillimit të punës.

19. tetor 2015.

DONACION PËR BUJQIT E BUJANOCIT

Bujanoc – Tridhjetë bujqë të cilët kanë të regjistruar dhe aktiv fermat në territorin e kësaj komune kanë fituar sot paisjet për kultivimin e perimeve në serra.

16. tetor 2015.

12 TË DYSHUAR PËR BROHORITJET NACIONALISTE NË BUJANOC

Bujanoc – Administrata Policore në Vrajë, dje në Prokurorinë e Lartë ka ngritur padi penale kundër 12 personave nga komuna e Bujanocit.

16. tetor 2015.

HAPJA E QENDRËS PËR EMIGRANT NË BUJANOC

Bujanoc – Ministri për Punë, Punësim dhe për çështje Sociale dhe Veterane dhe kryetari i grupit punues për zgjidhjen e problemeve të rrjedhave të përziera të emigrantëve, Alleksandar Vulin, sot në Bujanoc do të hap qendrën e përkoshme për regjistrimin e emigrantëve.

16. tetor 2015.

GASHIQ: DERI NË DIMËR 600 KREVAT PËR EMIGRANTËT NË PRESHEVË

Preshevë – Ministri i Mbrojtjes, Branisllav Gashiq, pas vizitës së Qendrës së Pranimit në Preshevë ka vlerësuar se kushtet për akomodimin e tyre janë shumë më të mira se sa më parë.

15. tetor 2015.

SEMINAR PËR PËRPILIMIN E BUXHETIT PROGRAMOR NË CIKLIN BUXHETOR PËR VITIN 2016

Në ciklin buxhetor për vitin 2015, i cili është viti i parë i zbatimit të detyrushëm të programit buxhetor në përputhje me Ligjin mbi sistemin buxhetor, Konferenca e përhershme e qyteteve dhe komunave (SKGO) ka përgaditur rekomandimet dhe modelet iniciale të dokumenteve...

15. tetor 2015.

PROGRAMI I NDARJES SË MJETEVE TË PAKTHYESHME PËR MBËSHTETJEN E KLASETERËVE NË VITIN 2015

Projektin mbështetës për zhvillimin e sektorit privat në Serbinë jugore dhe jugperendimore e zbatojn Shtetet e Bashkuara të Amerikës, përmes Misionit të Agjensionit Amerikan për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) në Serbi dhe Qeveria e Republikës së Serbisë...

14. tetor 2015.

PROMOVIMI I TË DIPLOMUARVE NË FAKULTETIN EKONOMIK NË BUJANOC

Bujanoc – Dhjetë të diplomuarit e parë, prej gjithsej 26 të cilët kanë „arritur“ deri tek shkalla e fundit e studimit, të cilët saktësisht para katër viteve pas hapjes së Paraleles së Fakultetit Ekonomik të Suboticës në Bujanoc kanë regjistruar studimet, me sukses kanë mbrojtur punimet e tyre diplomike...

«Претходна страна   Следећа страна»