Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
17. korrik 2014.

JUGORËT PIJANECËT MË TË MËDHENJ

Hulumtimi i fundit rreth përdorimit të alkoolit kanë treguar se banorët e jugut të Serbisë përdorin më së shumti alkoolin për dallim nga banorët tjerë. Kështu që një banor nga jugu mesatarisht në vitë pin 3.274 mililitra 100% të alkoolit, kanë llogaritur ekspertët.

16. korrik 2014.

PRESHEVA KA FITUAR PARKUN E INTERNETIT

Preshevë – Komuna e Preshevës ka fituar internet falas në oborrin para Shtëpisë së Kulturës „Аbdulla Krashnica”. Me këtë mënyrë të internetit falas është mundësuar „surfim” falas për telefona, tabelet dhe kompjutor duke i`u faleminderuar komunës së Preshevës dhe „Telenorin”.

16. korrik 2014.

NË PRESHEVË DHE BUJANOC RRITJA NATYRORE MË E LARTË

Preshevë dhe Bujanoc – Edhe pse shkalla më e lartë e mortalitetit në komunat e jugut të Serbisë, Presheva dhe Bujanoci janë në mes komunave me rritje natyrore pozitive në Serbi. Në Preshevë rritja natyrore është 4,5 ndërsa në Bujanoc 2,6 %, çka do të thotë se numri i të lindurve është më i madh se numri i të vdekurve gjatë gjithë vitit.

15. korrik 2014.

PËRMES “RELOADËS“ DERI NË PUNËSIM

Vranje – Organizata “Reload” nga Vranja realizon projektin nëntëmujor me emër “Me internet deri në punësim”, të cilin e ka përkrah Ministria e Tregëtis, Turizmit dhe Telekomunikacionit, ka njoftuar kjo organizatë. Projekti është dedikuar për të rinjët dhe personat me aftësi të kufizuara, ndërsa në të mund të marrin pjesë gjithë banorët e rrethit të Pçinjës.

15. korrik 2014.

KONKURSI PËR MBËSHTETJE TË RINJËVE

Leskoc – Si qendër resurse për rrethin e Pçinjës, shoqëria Parlamenti Popullor me ndihmën finansiare të Ministrisë së Rinisë dhe Sportit ka shpallur konkurs për finansimin e projekteve për të rinjët.

15. korrik 2014.

PRESHEVA ME ZONË INDUSTRIALE

Preshevë – Javën e kaluar ka filluar ndërtimi i zonës industrial në Preshevë, e cila do të shtrihet në gjithsej 16 hektarë.

14. korrik 2014.

PORTALI TITULLI KA MARRË PJESË NË TRIBUNËN PËR MEDIA TË EXITIT

Nën organizimin e Qendrës për Zhvillimin e mediave lokale dhe të pakicave në kuadër të festivalit ndërkombëtar„ЕXIT“  në Novi Sad, është mbajtur paneli i quajtur „Tregimi i mirë“.

11. korrik 2014.

TË RINJTË KANË MARRË ÇERTIFIKATA PËR PJESMARRJE NË PROGRAMIN E YOUTHBUILD

Ndarja e çertifikatave për të rinjtë dhe ndërrmarsit që ishin  pjesmarrës të  gjeneratës së tret në Programin  YouthBuildnë në jug të Sërbisë, të cilët kanë arritur njohuri për lider punsimi dhe janë të përgaditur për tregun e punës, ndarja e çertifikatave është mbajtur në Bujanoc kanë lajmruar organizatorët.

11. korrik 2014.

UJKU I PLATINËS 2014

Në bazën Jug te Bujanoci ka përfundur ushtrimi i disa ditëve “Ujku i platinës 2014”, ku në të cilën pekrah pjesmarrësve së ushtris sonë kanë marrë pjes edhe forcat e armatosura nga gjashtë vende.

3. korrik 2014.

„GJITHËÇKA PËR NJERIUN E THJESHTË“

ZORAN STANKOVIQ, KRYETAR I TRUPIT KOORDINUES – DEKLARATË PËR VEÇERNJE NOVOSTI

Për 14 vite egzistim të Trupit Koordinues për komunat Preshevw, Bujanoc dhe Medvegjë, shteti për infrastrukturën e këtyreve komunave multietnike ka investuar më shumë se 70 milion euro. Me ndërmjetësimin e donatorëve të huaj për zhvillimin e këtyre komunave janë investuar edhe 35 milion euro të tjera, ndërsa edhe këtë vit përmes këtij trupi ka siguruar 246 milion dinarë çka e ka rritur për nëntë përqind në krahasim nga viti i kaluar, ka deklaruar Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues.

«Претходна страна   Следећа страна»