Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
25. nëntor 2014.

JONUZ MUSLIU KRYETAR I RI I KËSHILLIT KOMBËTAR SHQIPËTAR

Jonuz Musliu, dje në Bujanoc me shumicën e votave është zgjedhur për kryetar të ri të Këshillit Kombëtar të pakicës kombëtare shqiptare. Për zgjedhjen e Musliut, ish komesarit politik e ashtuquajturës Ushtrisë Çlirimtare të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, kanë votuar tetë anëtar të këshillit, ndërsa shtatë e kanë lëshuar seancën, siç kanë deklaruar përshkak të shkeljes së procedurës.

25. nëntor 2014.

EMIGRANTËT NGA SIRIJA DHE AFGANISTANI TË FSHEHUR NË TREN

Preshevë – Me kontrollën e trenit në stacionin hekurudhor të Preshevës, është ndaluar tentim kalimi ilegal i 11 emigrantëve.

Nga Administrata Doganore është thënë se herët në mëngjes, në hyrjen me Serbinë, ka mbërritur treni i cili udhëtonte në realicionin Greqi-Gjermani, ndërsa në njërin prej vagonëve ka qenë rimorkio e cila ka pasur mbështjellsin e shqyer. Mbështjellsi i shqyer ka ngritur dyshimin doganierëve të cilët në bashkëpunim me policinë e kanë hapur vagonin dhe në të kanë zbuluar 11 udhëtar ilegal.

24. nëntor 2014.

VDIQ KRYETARI I KOMUNËS SË MEDVEGJËS SLLOBODAN DRASHKOVIQ

Kryetari i komunës së Medvegjës, Sllobodan Drashkoviq, vdiq papritmas në moshën 52 vjeçare, në pasditën e të dieles në fshatin e tij të lindjes Vrapçë.

Sipas iformacioneve ende të pa vërtetuara, Drashkoviq ka vdekur si pasoj e sulmit në zemër.

24. nëntor 2014.

NGUSHLLIMET E KRYETARIT TË TRUPIT KOORDINUES

Me rastin e vdekjes së bashkëpuntorit të rrespektuar, në emër timin dhe në emër të punësuarëve në Trupin Koordinues të Repulikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, i’u shprehi ngushllimet më të sinqerta familjes së Sllobodan Drashkoviqit dhe bashkëpuntorëve të tij në komunën e Medvegjës. Me vdekjen e tij kemi humbur kolegun e sinqertë dhe të përkushtuar.

Prof. dr Zoran Stankoviq

24. nëntor 2014.

STANKOVIQ: DIALOGU DHE TOLERANCA ZGJIDHEN NË MES SHQIPTARËVE DHE SERBËVE

Bujanoc – Kryetari i Trupit Koordinues për komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, Zoran Stankoviq, ka deklaruar në intervistën për FoNet, se aktivitetet e tija në periudhën e kaluar dhe vizitat në jug të Serbisë nënkuptojmë mardhënie shumë korrekte me shqiptarët dhe thekson se toleranca dhe dialogu i zgjidhin të gjitha problemet.

24. nëntor 2014.

DIKOVIQ KA VIZITUAR PJESËMARRËSIT E STËRVITJES „UJKU PLATIN 15”

Kryeshefi i Shtabit Gjeneneral të Ushtrisë së Serbisë, gjenerali Lubisha Dishkoviq, ka vizituar pjesëmarrësit e stërvitjes “Ujku Platin 15”, në bazën “Jug”, në Bujanoc, dhe ka porositur që egziston interesim i madh për përdorimin e kapaciteteve të kësaj baze për trajnimin e përbashkët të njësive të Ushtrisë së Serbisë dhe forcave të huaja të armatosura.

21. nëntor 2014.

NDËRMARRËSVE NGA JUGU I SERBISË I`U JANË NDARË 51 MILION NGA BUXHETI

Kryetari i Trupi Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq, sëbashku me kryetarin e komunës së Bujanocit, Nagip Arifin dhe atë të Medvegjës, Sllobodan Drashkoviqin, si dhe me përfaqësuesin e komunës së Preshevës nga Zyra për Zhvillim Ekonomik Lokal, Ilir Sadriun, kanë dorëzuar kontratat ndërmarrësëve nga këto tri komuna të cilët në konkursin për ndarjen e mjeteve të pakthyeshme kanë fituar subvensione.

 

21. nëntor 2014.

PËRMBYTJET NË BANJË TË BUJANOCIT

Bujanoc – Përshkak të reshurave të mëdha në mbrëmjën në mës ditës së mërkure dhe të enjte, në territorin e Bujanocit janë përmbytur rreth dhjetë amvisëri, ndërsa banorët e këtyre familjeve janë evakuar.

21. nëntor 2014.

ËSHTË NDALUAR TRAFIKIMI I 10 KG HEROIN

Në vendkalimin kufitar të Preshevës, në hyrje për në Serbi nga Maqedonia, është ndaluar tentim trafikimi i rreth 10 kilogram heroin.

20. nëntor 2014.

ME SPORT KUNDËR DHUNËS

Bujanoc – Në shkollën e mesme “Branko Radiçeviq”, në Bujanoc, është mbajtur edhe një aksion “Me sport kundër dhunës”, të cilin e kanë organizuar Federata e Tenisit të Serbisë, NIS-i, Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik dhe Ministria e Rinisë dhe Sportit, ndërsa nxënësit kanë pasur mundësinë që të kënaqen në lojrat e “sportit të bardhë”.

«Претходна страна   Следећа страна»