Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
26. nëntor 2012.

FTESË PËR MEDIA - 26.11.2012.

Ju ftojm të hënën më 26. nëntor në ora 11 e 30 minuta, Palati i Sërbis hyrja lindore, zyrja 473, të merrni pjes në konferencën e parë për media të kryetarit Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviqit.

Të gjitha mediat e interesuara duhen ta dërgojn akreditimin deri ora 10 me 26. nëntor në E-mail tamara.milosevic@kt.gov.rs

24. nëntor 2012.

NJOFTIM PËR MEDIAT – 24.11.2012.

Shkolla e gjuhës serbe, punën do ta fillojë të shtunën më 24 nëntor. Mësimi do të mbahet në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc dhe në Shkollën e mesme Teknike në Preshevë. Shkollën e gjuhës serbe  do ta ndjekin pa pagesë, 310 pjesëmarrës, të cilët gjatë shtatë muajve të ardhëshëm, dy herë në javë, të shtunën dhe të dielën, mësimin do ta zhvillojnë sëbashku me dy profesorë të gjuhës serbe dhe dy asistentë shqiptarë, të cilët pjesëmarrësve do t'u ndihmojnë  në avancimin e njohjes së gjuhës serbe. Në fund, pjesëmarrësit do të pajisen me diplomë të certifikuar.

23. nëntor 2012.

NJOFTIM PËR MEDIAT - 23.11.2012.

Perfaqsuesit e Trupit Koordinues Qeverisë të Republikës së Sërbis për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, në krye me kryetarin Zoran Stankoviqin u takuan sot me ambasadorin e Shteteve të Bashkuara Majkell Kirbin, ambasadorin e Britanis Madhe  Majkell Devemport, Vensan Dezherin shef i delegacionit të Bashkimit Europjan në Sërbi, Poll Tide ushtrues i detyrës së shefit të OSBE-së misionit në Sërbi.

22. nëntor 2012.

PAS VENDOSJES SË LAPIDARIT TË TERORISTËVE NË JUG TË SËRBISË, KA REAGUAR KRYEMINISTRI Ivica Daciq

Novosti / Ngritjen e lapidarit  ndaj ushtarëve të rënë të Ushtrisë Çlirimtare të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës (UÇPMB) në qendër të Preshevës para pushtetit lokal ka shkaktuar reagime të forta.

22. nëntor 2012.

ZBULOHEN PESË AFGANISTAN NË VENDKALIMIN PRESHEVË

Dnevnik / Doganierët dje në operacion të përbashkët me kolegët e policisë kufitare në kufirin e Preshevës kan parandaluar pesë shtetas  afganistan për të kaluar kufirin ilegalisht deklaroi drejtoria doganore e Ministrisë serbe të Financave.

22. nëntor 2012.

ASFALTIMI I PARË NË KORIDORIN 10 NË MES VRAJËS DHE BUJANOCIT

Burim: Gazeta e popullit – Nish / Ka filluar asfalltimi i autostradës në Koridorin 10 në mes të Vrajës dhe Bujanocit. Tonet e para të asfaltimit kanë arritur në pjesën deri tetë kilometra, e cila më së pari ndërtohet nga Neradovci i poshtëm, i cili gjindet afër Vrajës, deri te Srpska Kuqa, e cila gjindet afër Bujanocit. Këtë dimër do të lëshohen pesë kilometra të njërit shirit. Krejt pjesa, me disa ura të gjata dhe mbikalime, duhen të kryhen deri në prill të vitit 2013.

21. nëntor 2012.

KIRBY PREMTON VAZHDIMIN E NDIHMËS NË JUG TË SERBISË

Novosti  / Vranjë- Ambasadori i SHBA-së  në Serbi, Majkëll Kirby, dje ishte në vizitën e parë zyrtare të qytetit  nën Przhar, brenda të cilës  së pari u takua me Kryetarin Zoran Antiq dhe bashkëpunëtorët e tij. Në takim është biseduar në lidhje me funksionimin e pushtetit lokal dhe bashkëpunimin e Vranjës me komunat e Bujanocit dhe Preshevës veçanërisht për situatën aktuale politike dhe ekonomike në jug të Serbisë.

20. nëntor 2012.

AMBASADORI AMERIKAN NË PRESHEVË

Jugpres / Preshevë - Ambasadori i SHBA-së  në Serbi, Majkëll Kirby  foli dje me kryetarin e komunës së Preshevës Ragmi Mustafa për situatën aktuale në komunë.

19. nëntor 2012.

ZORAN STANKOVIÇ – ME PARA E MBROJM PAQËN

Burimi: Veçernje Novosti / Investimet në jug të Serbisë që është e pazhvilluar, ardhja e investitorëve të rinj do të garantojë bashkëjetesën paqësore të serbëve dhe shqiptarëve. Ku ka para ka dhe punë, nuk ka tensione ndëretnike. Këtë e ka thënë Zoran Stankoviç, kryetar i ri i Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

19. nëntor 2012.

TË RINJTË SHQIPTAR MASOVIKISHT MËSOJN GJUHËN SERBE

Gazeta: Politika / Të rinj shqiptarë nga Serbia e jugut mësojnë serbisht një numër masiv dhe dëshmi për këtë është numri i studentëve shqiptarë që kanë aplikuar për pranim në shkollën e organizuara për herë të parë nga Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Shkolla do të ketë 310 studentë të cilët nuk do të paguajn shkollën, do të kenë dy herë në javë, me profesor të gjuhës serbe, qëllimi i shkollës është të fitojnë njohuri dhe të arrin diplomën certifikuar.

«Претходна страна   Следећа страна»