Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
10. dhjetor 2012.

NJOFTIM - 10.12.2012.

Kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq do të takohet me studentët që kanë marrë bursa nga Trupi Koordinues, me rektorin e Universitetit të Novi Sadit dhe profesorët e fakultetit, të hënën më 10 dhjetor në orën 15:00 në Rektoratin e Universitetit të Novi Sadit (Dositej Obradoviq 5, salla solemne kati i tretë).

Agenda

10. dhjetor 2012.

“SIMPO” SHËNON PËRVJETRIN

Burim: Politika / Vraj- Kompanija “Simpo” dje e ka shënuar 49 vjetorin e punës, misafir ka qenë kryetari i Sërbis Tomislav Nikoliqi, i cili ka thënë se shteti do ti ndihmoj ta kaloj krizën e tanishme, sepse siç tha, këto firma e qojnë Sërbijën te para. Nikoliqi i cili dje i ka vizituar “Simpot” fabrikat në Preshev, Bujanoc dhe Vranj, ndihma e shtetit do të jetë e nevojshme parasëgjithash për kuptimin strategjik të kompanisë për zhvillimin e Sërbis jugore në përgjithi ekonomin vendore.

7. dhjetor 2012.

FTESË MEDIAVE - 07.12.2012.

Ju ftojmë, që të premten më 7 dhjetor të përcjillni vizitën e 231 nxënësve të shkollave të mesme, bursistë të Shërbimit të Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, të cilët do të fillojnë vizitën në orën 12:00 në Parlamentin popullor të Republikës së Sërbisë. Bursat, nxënësve të shkollave të mesme, do t'ia dorëzojnë kryetari i këshillit Administrativ të Parlamentit popullor Zoran Babiq, ministri i arsmit, shkencës dhe zhvillimit të teknologjisë, Zharko Obradoviq dhe kryetari i Trupit Koordinues për komunat preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq. Agenda

5. dhjetor 2012.

STANKOVIQI: LABIDARI NË PRESHEV NË PROCEDUR LIGJORE

Burimi: Plitika / Bujanoc – Kryetari i trupit Koordinues për Sërbin jugore Zoran Stankoviqi ka deklaruar dje në Bujanoc që vendimi për përmendorën e Ushtris Çlirimtare për Preshev, Bujanoc dhe Medvegj do të komunikohet kur të vije dhe se procedura është në procedur ligjore, sepse kundër përgjegjsve janë ngritur akuza penale.

5. dhjetor 2012.

STANKOVIQ NË MEDVEGJË

Jugpress / Medvegjë-Kryetari i Trupit Koordinues i Qeverisë të Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq,  u takua dje në  Medvegjë me përfaqësuesit e "pozitës" dhe "opozitës". Ai tha se pas takimeve që përfaqësuesit e opozitës dhe partive joparlamentare kanë bërë disa vërejtje në lidhje me shpërndarjen e fondeve të dedikuara për rritjen e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme.

5. dhjetor 2012.

NJOFTIM PËR MEDIA - 05.12.2012.

Kryetari i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq ka mbajtur një takim pune me koordinatorin e përhershëm të Kombeve të Bashkuara në Sërbi, William Infante. Gjatë këtij takimi kryetari i Trupit Koordinues e ka njoftuar Infanten me projektet, të cilët Trupi Koordinues i ka realizuar deri tash, siq janë: ndërtimi i objektit të fakultetit Ekonomik  në Bujanoc, ndarjen e 231 bursave për nxënësit e shkollave të mesme, fillimi i Shkollës së gjuhës serbe, në të cilën marrin pjesë 305 pjesëmarrës dhe ndarjen e mjeteve të pakthyeshme për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, në shumë prej 40 milionë dinarë.

4. dhjetor 2012.

KRYETARI I TRUPIT KOORDINUES VIZITON PËR HERË TË PARË KOMUNAT NË JUG TË SËRBISË

Kryetari i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc, dhe Medvegjë prof.dr. Zoran Stankoviq, dje vizitoi Preshevën dhe Bujanocin dhe u takua me kryetarët e komunave Ragmi Mustafën dhe Nagip Arifin, me shefat e grupeve të këshilltarëve dhe me përfaqësuesit e partive politike.

30. nëntor 2012.

FTESË PËR MEDIA - 30.11.2012.

Ju ftojm të përcillni vizitën e parë të kryetarit të trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës më 3 dhe 4 Dhjetorë. Është planifikuar që kryetari i trupit Koordinues të vizitoj komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës dhe të takohet me kryetarët e komunave, shefat e grupeve të këshilltarve, përfaqsuesit e partive politike, dekanët e fakultit Ekonomik dhe Jurudik në Medvegjë, kryetarin e Këshillit Nacional të Shqiptarve dhe përfaqësuesit e OSBE-së. Agjendën

27. nëntor 2012.

STANKOVIQ: AKUZA PËR SHKAK TË LAPIDARIT NË PRESHEVË

Politika / Kryetari i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq ka deklaruar dje  se janë ngritur akuza penale dhe për kundërvajtje ndaj përgjegjësve për vendosjen e lapidarit të pjesëtarëve të UÇPMB-së në Preshevë. Stankoviq në konferencën për shtyp  ka thënë se përmendorja e vendosur është pa leje nga Insituti për mbrojtjen e përmendoreve të kulturës në Nish, kompetent për ndërtim në këtë qendër, i cili as që ka qenë i njoftuar.

26. nëntor 2012.

FILLIMI I SHKOLLËS SË GJUHËS SERBE NË BUJANOC DHE NË PRESHEVË

Shkolla e gjuhës serbe, të cilën e organizon Shërbimi i Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Sërbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ka filluar më 24 nëntor. Mësimin e gjuhës serbe e ndjekin të rinjët e moshës 15 deri 30 vjeçe, të komunitetit shqiptar nga komunat Bujanoc dhe Preshevë. Shkolla e gjuhës serbe është pa pagesë dhe do të zgjasë shtatë muaj. Për të gjithë pjesëmarrësit, Shërbimi i Trupit Koordinues ka siguruar tekstet më kualitative për mësimin e gjuhës serbe. Mësimi do të mbahet dy herë në javë, gjatë vikendeve, në objektin e paraleles së fakultetit Ekonomik në Bujanoc dhe në Shkollën e mesme Teknike në Preshevë.

«Претходна страна   Следећа страна»