Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
20. nëntor 2012.

AMBASADORI AMERIKAN NË PRESHEVË

Jugpres / Preshevë - Ambasadori i SHBA-së  në Serbi, Majkëll Kirby  foli dje me kryetarin e komunës së Preshevës Ragmi Mustafa për situatën aktuale në komunë.

19. nëntor 2012.

ZORAN STANKOVIÇ – ME PARA E MBROJM PAQËN

Burimi: Veçernje Novosti / Investimet në jug të Serbisë që është e pazhvilluar, ardhja e investitorëve të rinj do të garantojë bashkëjetesën paqësore të serbëve dhe shqiptarëve. Ku ka para ka dhe punë, nuk ka tensione ndëretnike. Këtë e ka thënë Zoran Stankoviç, kryetar i ri i Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

19. nëntor 2012.

TË RINJTË SHQIPTAR MASOVIKISHT MËSOJN GJUHËN SERBE

Gazeta: Politika / Të rinj shqiptarë nga Serbia e jugut mësojnë serbisht një numër masiv dhe dëshmi për këtë është numri i studentëve shqiptarë që kanë aplikuar për pranim në shkollën e organizuara për herë të parë nga Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Shkolla do të ketë 310 studentë të cilët nuk do të paguajn shkollën, do të kenë dy herë në javë, me profesor të gjuhës serbe, qëllimi i shkollës është të fitojnë njohuri dhe të arrin diplomën certifikuar.

15. nëntor 2012.

Kryeshefi i rrethit te Pcinjës paralajmëron për situatën e përkeqësuar ekonomike në jug të Serbisë

Danas / Vranjë- Budimir Mihajloviq, kryeshefi i rrethit te Pcinjës, tha në "Ditën e Hapur për Mediat", që komunat në jug të Serbisë kanë nevojë për ndihmë urgjente nga shteti sepse gjendja e ekonomisë është shumë e keqe.

15. nëntor 2012.

STANKOVIQ: JUGU I SERBISË ËSHTË I ANASHKALUAR

RTS / Stankoviq përsëriti se pothuajse të gjitha kompanitë në jug të Serbisë punojnë me humbje të mëdha, si dhe se shkalla e papunësisë në Preshevë është 56 për qind, në Medvegjë 47 për qind dhe në Bujanoc 43 për qind. Beograd- Kryetari i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviq deklaroi mëngjes  se ky territor në jug të Serbisë është i anashkalua dhe se  problemi më i madh i popullatës së këtij rajoni është papunësia.

13. nëntor 2012.

Kryeministri në Nish për zhvillime ekonomike të jugut Sërbis

Burim: Tanjug / Deri në fund të muajit qyteti i Nishit do të jetë mikëpritës i bisedës në të cilën do të marrin pjesë politikanlt dhe përfaqsuesit më të lart të Nishit, Pirotit, Topliçkës, Jabllanicës dhe rrethit të Pçinjës. Mbledhje me pesë kryetar bashkie dhe 23 kryetar komune e ka inicuar kryetari i Qeveris Sërbis Ivica Daçiq, kurse tema do të jetë politika dhe stabiliteti ekonomik në jug të Sërbis.

9. nëntor 2012.

BUJQIT PRESHEVAR MËSHERRAT PËR BARSIM

Preshevë – Bujqit preshevar kanë marrë 55 mësherra për barsim. “ Mësherra të racës simentalle kanë mbrritur  atër kur bujqit hubnën spreses se do ti merrnin ato”, tha Miodrag Milkoviq, drejtor i stacionit të Veterenaris në Bujanoc, e cila sëhtë e autorizuar edhe për komuën e Preshevës.

7. nëntor 2012.

DONACION PËR QENDRËN E TRAJNIMIT TË POLICIS NË SREMSKA KAMENIC

Burim: Ditari / Marrëveshja e donacionit i programit shumëkuptimësh qendër për trajnim themelor të policis në Sremska Kamenic u nënshkrua nga ushtrusit e detyrësShefja e Misionit të OSBE në Serbi Pola Tidi, ndihmës ministri i punëve të brendshme Zhelko Kojiq dhe ndihmës ambasadori Gjermanisë Mihael Hasenau.

7. nëntor 2012.

PJESËTAR TË RINJ TË PAKICAVE NACIONALE GJASHTË MUAJ NË INSTITUCIONET SHTETËRORE

Danas / Beograd- Një gjeneratë e re e praktikantëve në institucionet shtetërore u prezantua dje në Palatin e Sërbis. Dymbëdhjetë pjesëtar të rinj të pakicave nacionale shqiptar,boshnjak dhe rom do të kalojnë gjashtë muajt e ardhshëm  ne Ministrin e arsimit, në Ministri të kultures dhe informacionit ,në trupin Koordinus të Qeveris së Sërbis për komunat Preshev, Bujanoc dhe Medvegj, në zyrën për bashkëpunim me shoqërinë civile dhe në zyrën për të drejtat e njeriut dhe të pakicave.

6. nëntor 2012.

GRUPI I FRUTAVE

Leskovc – Në Qendrën për zhvillim të rrethit Pçinjës dhe Jabllanicës dje është formuar grupi i parë përpunuesit e frutave të dy rretheve. Mbështetje këtij projektit i ka ofruar EU “Prohgres”.

«Претходна страна   Следећа страна»