Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
17. shtator 2010.

16.9.2010.

11. Polifonia BITEF “Arti dhe teatri – komunitete për jetë” është emërtimi i BITEF polifonisë së 11-të, program përcjellës i BITEF - it, të cilin sot në ora 12:00 e hap projekti i teatrit Mimart “Llimes” në entin e kulturës “Parobrod”. Theksi i polifonisë së sivjetme është në punëtoritë e hapura dhe në prezantimet interaktive.

17. shtator 2010.

Thirrje për media: 17. shtatorë 2010.

KRYETARI I TRUPIT KOORDINUES MILAN MARKOVIQ NË MËNYRË SOLEMNE HAP QENDRËN E RIPARUAR  TË QYTETIT TË PRESHEVËS Ministri i pushtetit lokal e njëherit kryetarë i Trupit koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Milan Markoviq të hënën më 20 shtatorë në ora 12.00 do të bëjë hapjen solemne të qendrës së riparuar të Preshevës.

14. shtator 2010.

14.9.2010.

OMBUDSMANI NË JUG TË SERBISË Zyrja e mbrojtësit të qytetarëve për jugun e Serbisë punon me të gjitha forcat dhe se ka arritur rezultate të konsiderueshme. Zyrja e mbrojtësit të qytetarëve për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë është hapur më 28 qershorë të vitit 2010. Në këtë zyre janë të punësuar dy zyrtarë, Maja Zlatkoviq dhe Bekim Ajdini.

11. shtator 2010.

11.9.2010.

MILAN MARKOVIQ MINISTËR I PUSHTETIT LOKAL DHE VETËQEVERISJES LOKALE-NUK KA TREGËTI ME JUGUN DHE VERIUN-marrë nga ,,veçernje novosti’’ Reforma e sistemit politik tërësisht e bllokuar Disa politikan nga Serbia jugore shërbehen me demagogjinë nacionale  për të ruajtur pozicionet e tyre politike. Deklaratat e tilla nuk janë për të mirë e askujt. Ministri i pushtetit lokal dhe i vetëqeverisjes lokale e njëherit edhe kryetarë i Trupit koordinues i Qeverisë së republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, deklaratat e tilla të cilat vijnë nga jugu i Serbisë i komenton si deklarata nxitëse.

7. shtator 2010.

HAPET TERENI SPORTIV DHE KUZHINA E NXËNËSVE NË FSHATIN LEVOSOJE NË KOMUNËN E BUJANOCIT

Kryetari i Trupit Koordinues së qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë minisri Milan Markoviq të hënën më 6 shtatorë hapi terenin sportiv si dhe kuzhinën e nxënësve në shkollën fillore ,,Vuk Karaxhiq’’ në fshatin Levosoje të komunës së Bujanocit. Mjetet për ndërtimin e terenit sportiv ka siguruar ,,Telekom-i’’ ndërsa kuzhina është pajisur nga ana e JP PTT komunikacionit të Serbisë.

6. shtator 2010.

SHËNIMI I DITËS RINORE NË BUJANOC

Në sheshin e qytetit në Bujanoc, më 12 gushtë është mbajtur turneu në basketboll rrugorë me q’rastë është shënuar Dita Ndërkombëtare e Rinisë. Turneun e shpalli të hapur kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi. Zyrja lokale për rini, organizatorë i turneut, me anë të këtijë aksioni ka shprehur gatishmërinë e sajë që qytetarët e Bujanocit t’i frymëzojë, para së gjithash rininë dhe para së gjithash në nevojën e marrjes me sport.

6. shtator 2010.

06. 09. 2010.

Me rastin e ditës së çlirimit të qytetit të Vranjës në Luftën e Dytë Botërore, më 3 shtatorë të këtijë  viti, Organizata e Kryqit të Kuq pranë administrates policore në Vranjë, Instituti për transfuzionin e gjakut të Nishit dhe Shërbimi për transfuzionin e gjakut të Vranjës, në Administratën policore në Vranjë kanë organizuar aksionin vullnetarë të dhënies së gjakut.

2. shtator 2010.

KRYETARI I TRUPIT KOORDINUES DJE U DHUROI MJETE SHKOLLORE NXËNËSVE TË KLASAVE TË PARA

Ditën e parë të mësimit shkollorë nxënësit e klasëve të para të shkollave fillore në Leran, Preshevë, Tërnoc të Madh dhe Zhbevc e kanë kaluar me kryetarin e Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ministrin Milan Markoviq, i cili me këtë rastë i uroi fillim të mbarë në gjuhën shqipe dhe serbe.

1. shtator 2010.

1.9.2010

USHTRIA NDIHMON FSHATIN SHQIPËTARË  BUJANOC – Përfaqësuesit e ushtrisë së Serbisë dje kanë vizituar fshatin Muhoc, fshat shqipëtarë në komunën e Bujanocit i cili gjendet në zonën e sigurisë ku me këtë rast kanë dhënë ndihmën mjekësore qytetarëve të cilët kanë pasur nevojë. Vizita e ushtrisë është e dyta me radhë këtë vitë dhe është një pjesë  e planit të ushtrisë së Serbisë për ndërlidhje më të mira me qytetarët lokal në mënyrë që të zvogëlohen tensionet në zonën e sigurisë.

«Претходна страна