Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
3. gusht 2010.

3.8.2010.

HUNGAREZËT NDIHMOJNË KËSHILLIN NACIONAL SHQIPËTARË Gjatë vizitës së javës së kaluar të ministrit për të drejtat e njeriut dhe të pakicave Svetozar Çipliqit Këshillit Nacional të Hungarezëve, përpos bisedimeve mbi finansimin e këtyre këshillave, ka erdhur edhe deri tek marrëveshja për dhënien e ndihmës Këshillit Nacional të Shqipëtarëve. Ministri Çipliq dhe kryetari i Këshillit Nacional të Hungarezëve Tamash Korhec kanë rënë dakord rreth ndihmës që përfaqësuesit Hungarez do t’i japin Shqipëtarëve të Serbisë jugore që sa më lehtë ,,të ngrisin në këmbë’’ këshillin e tyre të sapoformuar. Tamash Korceg për ,,Dnevnik’’ deklaroi se kjo inisiativë  ka rrjedhë nga ana e ministir Çipliq.

2. gusht 2010.

02.08.2010.

REGJISTRIMI I KËSHILLIT NACIONAL TË SHQIPËTARËVE Në Këshilln Nacional të Shqipëtarëve presin që në fillim të kësajë jave t'i arrijë vendimi mbi regjistrimin në regjistrin e Ministrisë për të drejtat e njeriut dhe të pakicave, me ç'rast Këshilli do të njihet si subjekt juridik.

«Претходна страна