Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
16. nëntor 2009.

BURSISTËT E TRUPIT KOORDINUES NGA PRESHEVA, BUJANOCI DHE MEDVEGJA NË BEOGRAD - 16.11.2009.

BEOGRAD - E Mërkurë, 18. nëntorë, 152 nxënës të shkollave të mesme nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja të cilët kanë fituar bursën nga Trupi Koordinues do të vizitojnë Beogradin. Ata do të vizitojnë institucionet më të rëndësishme shtetërore, dhe në fundë pasiqë kjo për shumicën e tyre është vizita e parë në qytetin e Beogradit, kryetari i Trupit koordinues, ministër i pushtetit lokal dhe i vetëqeverisjes lokale, Millan Markoviq dhe ministri i arsimit Zharko Obradoviq, në mënyrë solemne do t’i dorëzojë kontratat e bursave. Para kësajë ngjarjeje, bursistët do t’i pranojë kryetari i Republikës së Serbisë Boris Tadiq, kryetarja e prlamentit të Kuvendit Popullorë Sllavica Gjukiq Dejanoviq dhe ndihmësja e kryetarit të qytetit të Beogradit, Radmila Hrustanoviq.

13. nëntor 2009.

„TI DHE UNË JEMI NE, E NE KRENOHEMI QË PUNOJMË ME TY!“

Gjashtëmbëdhjetë të rinjë nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja nga të gjitha grupet etnike (pesë Shqipëtarë, gjashtë Serbë dhe pesë Romë) momentalishtë me forca të përbashkëta punojnë në pregatitjen e çfaqjes ,,Ti dhe unë jemi Ne’’ e cila ka të bëjë me periudhën e rritjes. Artistët dhe autorët e çfaqjes, njëkohësishtë janë edhe figurat kryesore të çfaqjes, prandaj teksti nisë me kombinimin e shiqimit të tyre në këtë botë. Përmbledhja e materialit për çfaqje ka filluar me përpilimin e pyetjeve të shumta të cilat frekuentuesit është dashur t’i plotësojnë.

12. nëntor 2009.

12.11.2009

Vendimi i mbrojtësit të qytetarëve mbi formimin e zyreve lokale në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë është shpallur në ,,Fletën zyrtare’’. Zyret lokale formohen me qëllim të realizimit më efikas të mbrojtjes dhe avansimit të të drejtave dhe lirive të pakicave si dhe të drejtave të qytetarëve në këtë regjion.

9. nëntor 2009.

INFORMIM PËR MEDIAT - VIZITA E NXËNËSVE TË SHKOLLAVE TË MESME NGA PRESHEVA, BUJANOCI DHE MEDVEGJA SHTYHET PËR DATËN 18 NËNTORË

VIZITA E NXËNËSVE TË SHKOLLAVE TË MESME, BURSISTËVE TË TRUPIT KOORDINUES PËR KOMUNAT PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË NË BEOGRAD PËR TË CILËN JU KEMI LAJMËRUAR TË PREMTEN ME ANË TË INFORMATËS QË ËSHTË PARAPARË PËR NESËR MË 10 NËNTORË, ËSHTË SHTY PËR TË MËRKURËN MË 18 NËNTORË. KOHA DHE PROGRAMI I VIZITËS DO TË MBETET I NJEJTË. JU LUTEMI QË TË NA KUPTONI DHE KËRKOJMË NDJESË PËR KËTË RAST. PËR TË GJITHA DETAJET E VIZITËS NË BEOGRAD NGA ANA E NXËNËSVE NGA SERBIA JUGORE DO TË INFORMOHENI ME KOHË.

6. nëntor 2009.

BURSISTËT E TRUPIT KOORDINUES NGA PRESHEVA, BUJANOCI DHE MEDVEGJA NË BEOGRAD

BEOGRAD – E Martë, 10. nëntorë, 152 nxënës të shkollave të mesme nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja të cilët kanë fituar bursën nga Trupi Koordinues do të vizitojnë Beogradin. Ata do të vizitojnë institucionet më të rëndësishme shtetërore, dhe në fundë pasiqë kjo për shumicën e tyre është vizita e parë në qytetin e Beogradit, kryetari i Trupit koordinues, ministër i pushtetit lokal dhe i vetëqeverisjes lokale, Millan Markoviq dhe ministri i arsimit Zharko Obradoviq, në mënyrë solemne do t’i dorëzojë kontratat e bursave. Para kësajë ngjarjeje, bursistët do t’i pranojë kryetari i Republikës së Serbisë Boris Tadiq, kryetarja e prlamentit të Kuvendit Popullorë  Sllavica Gjukiq Dejanoviq dhe ndihmësja e kryetarit të qytetit të Beogradit, Radmila Hrustanoviq.

3. nëntor 2009.

BASHKËPUNIMI I TRUPIT KOORDINUES ME FORUMIN RINOR PËR EDUKIMIN E ROMËVE (OFER)

Organizata joqeveritareForumi Rinor për  edukimin e Romëve (OFER) i gëzoi fëmijët nga Bujanoci me dhurata të vlefshme. Gjithsej 142 fëmijë nga grupet më të rrezikuara ekonomikisht  kanë marrë komplete librash me anë të së cilës u është mundësuar shkollimi me kushte të njejta sikur  edhe moshatarët e tyre.

2. nëntor 2009.

31.10.2009

Kryetari i komunës së Medvegjës Slobodan Drashkoviq deklaroi dje se pushteti lokal ka siguruar lokacionin për ndërtimin e burgut të ri. Sipas Projektit të Qeverisë së Republikës së Serbisë është planifikuar që burgu në Medvegjë të pranojë 450 të burgosur.

30. tetor 2009.

30.10.2009

Përfaqësuesit politik Shqipëtarë nga Presheva dhe Bujanoci kanë dorëzuar Ministrisë për të drejtat e njeriut dhe pakicave kombëtare iniciativën për formimin e Këshillit Nacional Shqipëtarë. Kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi deklaroi se është në rrjedha e sipër procedura e formimit të listave zgjedhore.

20. tetor 2009.

20 tetorë 2009

Përfaqësuesit e programit të USAID-it për ekonomi të sigurt  do të nënshkruajnë kontratën për donacion me agjensionin për zhvillim të Bujanocit dhe Preshevës. Agjensioni do të udhëheqë grupin e afaristëve nga Serbia jugore dhe Sanxhaku në panairin ndërkombëtarë të bujqësisë i cili mbahet në Prishtinë.

19. tetor 2009.

KOMUNIKATË NGA TAKIMI I PËRBËRJES SË NGUSHTË TË KRYESISË SË TRUPIT KOORDINUES

Në takimin e jashtëzakonshëm të përbërjes së ngushtë të kryesisë së Trupit Koordinues është mare vesh që në periudhën e ardhshme të formohen grupet e tjera punuese siq është definuar me Marrëveshjen mbi principet e rekonstruimit të Trupit Koordinues. Në dy javët e ardhshme, përpos Grupit punues për arsim, kulturë, informim, sport dhe rini e cila fungsionon me sukses, do të formohen edhe Grupet punuese për ekonomi dhe zhvillim infrastrukturor, integrime politike, siguri dhe drejtësi, zhvillimi i kapaciteteve të pushtetit lokal dhe shëndetësi dhe politikë sociale.

«Претходна страна   Следећа страна»