Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
5. qershor 2009.

05.06.2009

Drejtori i Industrisë së Duhanit në Bujanoc (DIB) Bogolub Tomiq shpreson se këtë vitë në teritorin e komunës së Bujanocit dhe të Preshevës do të ketë prodhim prej 400 tonelatësh të duhanit oriental, që është për rreth 100 tonelatë më tepër prodhim se sa vitin e kaluar.

4. qershor 2009.

04.06.2009

Drejtori i misionit të USAID-it në Serbi Michael Harvey u ka dorëzuar vërtetimet përfaqësuesve të nëntë komunave në shenjë mirënjohje për aftësinë e tyre në përparimin gjatë situatave të jashtëzakonshme në nivelin lokal. Vërtetimet, përpos përfaqësuesve të Medvegjës, kanë marrë edhe përfaqësuesit e Ariles, Beçeit, Seqanj, Sjenicës, Vlasotincës, Vrshacit, Zhitishtës dhe Zrenjaninit.

4. qershor 2009.

04. 06. 2009

Ambasadorët e Gjermanisë dhe të Holandës në Beograd, Wolfram Maas dhe Ron Van Dartel,  përshëndetën kyqjen e Shqipëtarëve në Trupin Koordinues për Serbinë jugore. ,,Na vjen mirë që Trupi Koordinues ka filluar të fungsionojë sepse vetëm me angazhimin e të gjthëve që jetojnë në këto treva munden të tejkalohen problemet me të cilat ballafaqohen qytetarët e kësaj treve.

1. qershor 2009.

ÇFAQJA E PËRRALLËS MUZIKORE ,,VOGLUSHI PECA DHE UJKU” NË BUJANOC DHE MEDVEGJË

Qfaqja ,,Vogëlushi Peca dhe ujku” në realizimin e kvintetit të filharmonisë së Beogradit dhe në bashkëpunim me artistin/naratorin do paraqitet më 11 qershorë të vitit 2009 në organizimin e Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë në Shtëpinë e kulturës në Bujanoc në ora 10.00 dhe në Shtëpinë e kulturës në Medvegjë në ora 16.00.

1. qershor 2009.

01.06.2009

Milan Markoviq, kryetari i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë deklaroi se për raportet ndëretnike në Serbinë jugore është shumë me rëndësi që ,,hapja e zyrës së parë të Mbrojtësit të qytetarëve jashtë Beogradit bahet në Serbinë jugore”.

«Претходна страна