Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
3. dhjetor 2009.

INFORMIM PËR MEDIAT - TI DHE UNË JEMI NE

Nuk jemi njejtë-por jemi të njejtë. Ti je ti. Unë jamë unë. Së bashku mundemi të jemi botë.

Fëmijët, nxënësit e shkollave të mesme, Shqipëtarë, Serbë dhe Romë nga Bujanoci dhe Presheva janë autorë por edhe artistë të çfaqjes teatrale ,,Ti dhe unë jemi ne’’. Premijera është më 2 dhjetorë të vitit 2009 në ora 17 në sallën e Shtëpisë së Kulturës në Bujanoc. Ata katërmbëdhëjetë kanë shkruar tekstin përmes të cilit tekst flasin për jetën e tyre, paraqesin qëndrimin e tyre. Aktrojnë në gjuhën e tyre dhe në gjuhën angleze. Këtë punëtori unike artistësh ka finansuar Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

3. dhjetor 2009.

03.12.2009

Ministria e arsimit, me ndihmën e administratës Shkollore në Leskoc, ka organizuar dhënien e provimit profesional, dmth provimit për licencimin e punëtorëve arsimorë dhe mësimëdhënësve shqipëtarë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë të cilët për këtë provim kanë pritur trembëdhjetë vite.

«Претходна страна