Архива вести
                   

ЗОРАН СТАНКОВИЋ И ПРЕДСЕДНИЦИ ОПШТИНА ПРЕШЕВО И БУЈАНОВАЦ НАЈАВИЛИ НОВА УЛАГАЊА У ИНФРАСТУКТУРНЕ ПРОЈЕКТЕ И ОБРАЗОВАЊЕ

7. јун 2016.

Прешево – Бујановац - Зоран Станковић, председник Координационог тела, састао се са новоизабраним руководством општина Прешево и Бујановац и разговарао са председником општине Прешево, Шћипримом Арифијем и председником општине Бујановац, Шаипом Камберијем. На састанцима се говорило о актуелним пројектима и планираним програмима у овој години.

Шћиприм Арифи, „први човек“ Прешева, истакао је да су изградња инсустријске зоне и отварање нових радних места приоритети за ову локалну заједницу, те да је заинтересован да решава проблеме грађана Прешева, у сарадњи са свим релевантним саговорницима. Председник Координационог тела рекао је да ће подржати Арифија у реализацији планираних пројеката.

Шаип Камбери, председник општине Бујановац најавио је већа улагања у пољопривреду док ће остале приоритете одедити на седницама локалног парламента као и након усвајања плана капиталних инвестиција.

Арифи и Камбери су као једну од важних тема, истакли питање уџбеника на албанском језику. Зоран Станковић је нагласио да је Министарство просвете, по Законом предвиђеној процедури, одобрило четири уџбеника за учење албанског као матерњег језика у средњим школама у којима се настава одржава на албанском језику, те додао да ће Координационо тело наставити да буде посвећено решавању свих питања из области образовања, у тесној сарадњи са ресорним министарством.

Извор: Координационо тело