Архива вести
                   

ЗОРАН СТАНКОВИЋ: БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА НА ЈУГУ СРБИЈЕ НИЈЕ УГРОЖЕНА, НЕМА СТРАХА ОД ОРУЖАНИХ СУКОБА

16. јун 2017.

Београд – Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, говорио је јуче на Телевизији Пинк о   безбедносној ситуацији на југу Србије и другим актуелним темама.

Станковић је истакао да безбедност грађана на југу Србије није угрожена. 

 „Стање је безбедно, нема назнака за никаква турбулентна кретања,” додао је Станковић, указавши да надлежни државни органи контролишу ситуацији на југу Србије и, у сарадњи са локалним самоуправама, решавају проблеме.

Он је нагласио да српска војска и полиција могу да обезбеде мир и стабилност у земљи, што и раде.  

„Мислим да су све назнаке напада на север Косова и Метохије плод таблоидних изјава и таблоида који, да би подигли тираж, плаше народ. Ситуација у овом делу Европе је стабилна. Нема страха од оружног сукоба на овим просторима,” изјавио је Станковић. 

Осврнувши се на захтеве појединаца за хапшење Јонуза Муслијуа због изјаве о спајању Албаније и Косова и Метохије, Станковић је поставио питање шта би добили хапшењем неке особе због онога што је рекла.

„Ако постоји законска основа за његово хапшење, онда то раде државни органи, а не појединци који свакодневним реторичким наступима показују снагу која може да доведе до нежељених последица,” рекао је Станковић.

Извор: Телевизија Пинк и Координационо тело