Архива вести
                   

„ЗЛАТНИ КОТЛИЋ ГЕЈЗИРА“ - ТАКМИЧЕЊЕ ЗА МАЈСТОРА РИБЉЕ ЧОРБЕ У СИЈАРИНСКОЈ БАЊИ

9. август 2018.

Медвеђа - Традиционална манифестација „Златни котлић гејзера“се ове године одржава  12. августа у Сијаринској Бањи, а поред такмичења у справљању најбоље рибље чорбе, очекују се и друга такмичења, забавни програм и заједнички ручак.

Према сатници Туристичке организације Медвеђа, у 8 часова ће бити организовано такмичење у риболову за чланове Организације спортских риболоваца „Горња Јабланица“.

Пријава такмичара за припрему рибље чорбе ће се одвијати од 11.30 часова, с тим што једну екипу могу да чине само два члана, а такмичење, које траје од 12 до 14 часова, ће се одржати на кеју испред хотела „Гејзер”.

Време од 14 до 15 часова је резервисано за културно уметнички програм, након чега следи проглашење најбољег мајстора рибље чорбе.

Свечани ручак за учеснике манифестације и дегустација рибље чорбе су предвиђени у периоду од 15 до 18 часова.

Пријава такмичра и екипа ће се одвијати најкасније до четвртка, 9. августа, на бројеве телефона 064/3979255 и 064/4391185.

Организатори ове манифестације су риболоваци из Организације спортских риболоваца „Горња Јабланица“из Медвеђе, у сарадњи са Туристичком организацијом и Специјалном Болницом за рехабилитацију Сијаринска Бања „Гејзер”, а под покровитељством општине Медвеђа. Медијски спонзор манифестације је Радио Медвеђа.

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело