Архива вести
                   

„ЗЛАТНИ КОТЛИЋ ГЕЈЗЕРА“У СИЈАРИНСКОЈ БАЊИ 27. АВГУСТА

18. август 2017.

Медвеђа - Организација спортских риболоваца „Горња Јабланица“из Медвеђе и Тирустичка организација општине Медвеђа организују традиционално, седмо по реду, такмичење „Златни котлић гејзера“. Такмичење ће се одржати 27. августа 2017. године у Сијаринској бањи.

Манифестација почиње у 8 часова на језеру у Медвеђи такмичењем у спортском риболову за чланове Организације спортских риболоваца „Горња Јабланица“ из Медвеђе. Такмичење ће се одржати по категоријама: млађи пионири, пионири, јуниори, кадети, омладинци, сениори, ветерани и инвалиди и ратни војни инвалиди.

Од 12 до 14 часова на кеју Бањске реке, испред хотела „Гејзер“ у Сијаринској бањи, почиње такмичење у припремању рибље чорбе. Такмичарске екипе, које могу бројати највише два члана, могу да се пријве Организацији спортских риболоваца „Горња Јабланица“ из Медвеђе путем телефона 064 397-9255, као и у хотелу „Гејзер“ у Сијаринској бањи, путем телефона 060 588-0440. Пријављивање је могуће до 27. августа, до 11 часова. Организатори ће свакој екипи обезбедити локацију на кеју, букова дрва за котлић и потребну количину рибе, док су пријављене екипе дужне да са собом понесу котлић за припремање рибље чорбе и зачине за које сматрају да су им потребни.

Од 14 часова на платоу испред ресторана „Снежник“ биће уприличен културно-уметнички програм који ће трајати до 15 часова, када ће бити свечано проглашен победник седмог по реду такмичења „Златни котлић гејзера“, као и победници, по категоријама  у такмичењу у спортском риболову.

После званичног проглашења победника, за све такмичаре и спонзоре ће бити организован свечани ручак, а за све остале присутне бесплатна дегустација припремљених рибљих чорби.

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело