Архива вести
                   

ЖИВОТ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ КРОЗ ФОТОГРАФИЈЕ

25. фебруар 2014.

Професионални и аматерски фотографи са југа Србије могу да учествују на конкурсу за фотографије које представљају свакодневни живот особа са инвалидитетом.

Конкурс, који организује Удружење "Акција и помоћ" у сарадњи са Медијским истраживачким центром из Ниша, отворен је до 20. марта.

У конкуренцију за избор 40 најбољих радова, који ће крајем марта бити представљени на изложби у Нишу, улазе фотографије сликане фото-апаратом или мобилним телефоном.

“Циљ конкурса је да уклонимо баријере у својим главама, да инвалидност прикажемо као нешто чега се не треба стидети и од чега не треба бежати, као и да се изложбом широј јавности укаже на проблеме са којима се ове особе сусрећу у свакодневном животу”, кажу организатори.

Фотографије треба у дигиталном облику формата ЈПГ и величине од 200 КБ до 5 МБ послати на мејл адресу akcijaipomoc@gmail.com уз име, презиме и број телефона аутора.

Учесници се на конкурс могу пријавити са неограниченим бројем фотографија, уз једини услов да су оне њихово ауторско дело. 

Извор: Јужне вести