Архива вести
                   

ЗАВРШЕТАК ПРОГРАМА СТАЖИРАЊА

30. април 2013.

У петак 26. априла обележен је завршетак трећег циклуса „Програма стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Републици Србији“. Уверења о успешно завршеном стажирању додлели су амбасадор Велике Британије Мајкл Давенпорт, амбасадор Краљевине Холандије Лорен Стоквис и директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић.



Дванаест стажиста и стажисткиња из албанске, бошњачке и ромске заједнице, током шест месеци стицали су знања о раду државне управе бивајући укључени у активности институција које подржавају овај програм.  Млади из три етничке заједнице стажирали су у Служби Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа,   Канцеларији за људска и мањинска права, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Министарству културе и информисања, Тиму за социјално укључивање и Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом.

Додели сертификата претходила је дводневна радионица током које су стажисти са својим менторкама сумирали утиске стечене у оквиру програма.

Програм стажирања реализује Канцеларија за људска и мањинска права уз подршку Амбасаде Велике Британије и амбасаде Краљевине Холандије.