Архива вести
                   

ЗАВРШЕНА ОБУКА ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ

19. октобар 2017.

Лесковац - У Високој пословној школи у Лесковцу завршена је тродневна обука за  службенике запослене у локалним самоуправама на подручју Јабланичког округа, коју је прошло 27 учесника из Медвеђе, Лесковца, Лебана, Бојника и Црне Траве.

 Обуку је,  у оквиру  пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи”, реализовао Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа а главни циљ овог пројекта је јачање капацитета запослених у јединицама локалне самоуправе за припрему, спровођење и имплементацију пројеката.

„Ову обуку реализујемо са циљем да се што већи број запослених у локалним самоуправама оспособи за писање и имплементацију успешних пројеката, како би могли да аплицирају код  донатора, како страних тако и националних, за добијање бесповратних средстава и та средства искористе у локалним самоуправама”, рекла је Драгана Белезада из Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа.

Поред Јабланичког, ове обуке ће се реализовати и у Пчињском, Топличком, Нишавском и Пиротском округу.

„Наша активност се не завршава са овим обукама.У децембру ћемо организовати обуку за писање пројеката прекограничних радњи. Очекујемо да буде објављен јавни позив,на основу кога ћемо и конкретизовати ту обуку”, најавила је Белезада.

Пројекат финасирају Европска Унија и Савет Европе, у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина.

Извор: Југмедиа и Координационо тело