Архива вести
                   

ЗАВРШЕНА ДРУГА ГОДИНА ПРОЈЕКТА „НАШ ГРАД, НАШЕ ШКОЛЕ“.

25. децембар 2018.

У препуној сали Дома културе у Бујановцу представљен је Водич кроз Бујановац виђен очима младих кроз кратак игроказ који су приредили ученици основних и средњих школа, учесници у пројекту „Наш град, наша школе“ који већ другу годину реализује Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у партнерству са организацијом „Група 484“, уз подршку Песталоци дечје фондације из Швајцарске и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и општине Бујановац.

У другој години пројекта је учествовало више од 50 наставника и 100 ђака средњих и основих школа са територије општине Бујановац. Школе које су учествовале ове године у пројекту су средње школе „Свети Сава“ и „Сезаи Сурои“, а од основих школа „Бранко Радичевић“, „Наим Фрашери“, „Вук С. Караџић“,  „Али Бекташи“, „Бора Станковић“ и „Мухарем Кадриу“ .

Главни циљ пројекта је стварање прилика за интеракцију и сарадњу између деце али и одраслих који припадају различитим етничким заједницама, као и унапређење сарадње међу школама на територији општине Бујановац у којима се настава реализује на српском и на албанском  језику.