Архива вести
                   

ЗА УРЕЂЕЊЕ ПУТЕВА У МЕДВЕЂИ 52 МИЛИОНА ДИНАРА

22. jануар 2018.

Медвеђа - Општина Медвеђа ће за путну инфраструктуру ове године добити 52 милиона динара из републичке касе, казао је директор „Путева Србије” Зоран Дробњак на недавном састанку председника општина Јабланичког округа са потпредседницим Владе Републике Србије Зораном Михајловић.

Састанак је одржан прошле недеље у седишту Јабланичког округа, а на њему се разговарало о Закону о озакоњењу, Закону о становању и Закону о путној инфраструктури.

Како је саопштено из локалне самоуправе у Медвеђи, Дробњак је напоменуо да је за општину Медвеђа планирано око 52 милиона динара, „с тим што је могуће да се издвоји и више до краја године.”

Тај новац би требало да се употреби за решавање горућих проблема, као што је завршетак асфалтирања последње деонице регионалног пута Лебане-Медвеђа у дужини од 5,5 километара и мост у Тулару, како би правац према административној линији са КиМ, односно до Мутивода, био што бољи. Договорено је и уређење још пар путних праваца.

На споменуте пробелеме је указао председник општине Медвеђа Небојша Арсић, који је истакао да је Медвеђа постигла одличне резултате у прве две фазе поступка озакоњења објеката.

„Главни проблем наших грађана у поступку озакоњења и легализације објеката је недостатак финансијских средстава. Још увек нисмо добили сагласност Министарства за наставак рада људи упошљених на озакоњењу, а након добијене сагласности ће све ићи много брже”, казао је Арсић.

На састанку је било речи и о потреби изградње пута преко Радан Планине, који би спајао неколико општина и туристичких дестинација, о чему се говори већ двадесетак година.

Извор: Југмедиа и Координационо тело