Архива вести
                   

ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈУ РАДА ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА 1,5 МИЛИОНА ДИНАРА

13. август 2019.

Медвеђа – Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић посетио је општину Медвеђа и разговарао са руководством о начинима за унапређење услуга које општинска управа пружа и пројектима за бољи живот грађана те општине.

Кроз Фонд за локал Министарства државне управе и локалне самоуправе ова општина добила је скоро 1,5 милиона динара за модернизацију рада општине, тачније набавку рачунарске опреме.

„Реформишемо целокупну управу и сваки процес рада да бисмо били бољи за све наше грађане и разумем да је изазов да одговорите на све промене када немате довољно капацитета“, рекао је Ружић.

Он је додао да управо зато постоји овај Фонд Министарства и други пројекти на којима Министарство ради.

„Од прошле године смо коначно у могућности да конкретно помогнемо општинама да реше досадашње проблеме и крену у промене и тако будемо бржи, услужнији за наше грађане“, рекао је Ружић и истакао да се са руководством општине Медвеђа разговарало и о финансирању успостављања еПарламента.

Имајући у виду мултиетнички састав општине, он је указао да је управо то квалитет више тој општини, али и већа одговорност да услуге буду доступне свакој мањини.

„Четири закона смо донели прошле године који се директно тичу мањина, омогућавају исписивање топонима на језику мањине, дају предност припадницима мањине при запошљавању и омогућавају добровољан упис националне припадности у матичне књиге“, подвукао је Ружић и рекао да очекује да ће спровођење политике коју доноси влада бити бржа и ефикаснија на локалу.

Извор: Данас и Координационо тело