Архива вести
                   

ЗА МЕДВЕЂУ, ЛЕБАНЕ И БОЈНИК 29,1 МИЛИОН ДИНАРА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА

29. март 2021.

Медевеђа - Министарство државне управе и локалне самоуправе је  саопштило да је из Буџетског фонда определило 29,1 милион динара за реализацију пројеката у три општине Јабланичког управног округа – Медвеђу, Лебане и Бојник.

Министарка Марија Обрадовић је, након потписивања уговора са председником општине Медвеђа Небојшом Арсићем, истакла да су се градови и општине у Србији пробудили и ове године конкурисали са 225 пројеката у вредности од 2,2 милијарде динара средстава из Буџетског фонда.

Вредност Фонда за ову годину је 460 милиона динара, који су додељени за пројекте у 54 јединице локалне самоуправе у Србији.

Медвеђа је конкурисала са два циља, а то су инфраструктрни пројекти и пројекти заштите од елементарних непогода. Њихова укупна вредност је око 13,5 милиона динара, а намењени су за реконструкцију и санацију ПУ „Младост“, као и за чишћење речних корита и санацију путне мреже, која је оштећена елементарним непогодама.

Министарка Обрадовић је истакла да се Медвеђа често помиње у Влади Србије као једна од најактивних општина, која тражи средства за своје пројекте, а све како би поправила функционисање локалне самоуправе.

„За грађане је важно да знају да је њихово руководство препознато у Београду као неко ко је активан и да овај део централне Србије није занемарен од стране Владе. Спровођење политике равномерног развоја целе Србије, а посебно улагање у општине попут Медвеђе је суштина наше политике и свега што радимо још од 2012. године“, казала је  министарка Обрадовић.

Она је истакла да је приоритет Владе вакцинација становништва старијег од 60 година, у чему је Медвеђа добар пример са 32 одсто вакцинисаних грађана у тој старосној категорији.

Извор: Данас, Е-капија, Југмедиа и Координационо тело