Архива вести
                   

ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ ПРИЈАВИЛО СЕ 20 БУЈАНОВЧАНА - ПАРА ИМА ЗА 107 ДОМАЋИНСТАВА

24. август 2022.

Бујановац – Београд -  За суфинансирање побољшања енергетске ефикасности кућа и станова (замена столарије, изолација, котлови, соларни панели) из буџета Општине Бујановац пријавило се свега 20 грађана, а надлежни поручују да новца има за чак 107 домаћинстава.

Општина је одлучила је да продужи рок за подношење пријава до 7. септембра, уместо раније утврђеног 24. августа.

Једна од најзаслужнијих што грађани Бујановца имају на располагању више од 13 милиона динара субвенција кроз Програм енергетске санације, начелница општинског Одељења за развој и инвестиције Фазила Аземовић, каже да ће се рок продужавати док год број пријава не буде задовољавајући.

Нагласила је да због оваквог стања Општина неће добијати средства од Министарства за енергетику у наредним годинама, те да ће се кренути у активну кампању анимирања становништва да учествују у програму.

„Невероватно је да нема довољно пријављених, а услови никад нису били блажи. За разлику од прошле године легализација објекта више није неопходна, тражи се задњи рачун за струју и одређене изјаве. Могуће је да грађани једноставно немају новца да обезбеде суфинансирање са њихове стране,  а ми покушавамо да утврдимо тачан разлог што се не пријављују, па да отклонимо све препреке уколико је могуће“,  каже Аземовић.

По њеним речима, много веће Врање има укупно 104 пријаве.

„На страну друге општине и градови, ми желимо да што већи број наших грађана искористи ову могућност. Председник општине Нагип Арифи је дао налог да се максимално ангажујемо на анимирању људи да конкуришу и добију новац“, каже начелница.

Заинтересовани се могу јавити у Канцеларију за локални економски развој (број 306) у Општини Бујановац.

Извор: Бујановачке, Координационо тело