Архива вести
                   

ЗА 77 ПРОЈЕКАТА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА 489,3 МИЛИОНА ДИНАРА

23. април 2019.

Београд - Министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије Бранко Ружић потписао је уговоре са 63 градоначелника и председника општина који ће омогућити реализацију 77 пројеката у локалним самоуправама вредним готово пола милијарде динара.

Ружић је истакао да се пројекти, који ће допринети развоју општина и градова на добробит грађана, између осталог, односе на изградњу инфраструктуре, увођење е-управе, организацију културних, туристичких и спортских манифестација.

Према његовим речима, новина у односу на прошлогодишњи конкурс јесте финансирање пројеката смањења ризика од елементарних непогода.

Он је подсетио на то да је Министарство 13. марта ове године расписало јавни позив локалним самоуправама за пријаву пројеката који ће се делимично или у потпуности финансирати из Буџетског фонда за локалне самоуправе.

Министар је прецизирао да су средства у Фонду ове године увећана за 50 одсто у односу на прошлу годину и износе 489.365.000 динара, и додао да је на јавни позив пријављено 200 пројеката, али да је због ограничених средстава одобрено њих 77.

Извор: Блиц и Координационо тело