Архива вести
                   

ЗА 13 ПРОЈЕКАТА СКОРО 47 ХИЉАДА ДОЛАРА

16. април 2014.

Нови Пазар - Грађанске иницијативе потписале су уговор о финансијској и техничкој помоћи са организацијама цивилног друштва из Санџака и јужне Србије за реализовање пројеката јавног заступања. Уговор су потписали представници 13 организација из Новог Пазара, Сјенице, Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши, Бујановца, Прешева и Врања.

У центру пажње су млади и кроз ове пројекте биће покренуте иницијативе за решавање актуелних проблема у локалним заједницама: транспарентност приликом доношења одлука о додели јавних простора, успостављање боље комуникације између организација и локалних самоуправа, решавање проблема ромске заједнице и институционална подршка женском предузетништву.

„Пред вама је посао реализације пројектних активности, који са собом носи много изазова. Са једне стране, на вама је да иницирате и покренете одређене процесе у вашој заједници, а са друге да успоставите што бољу сарадњу са партнерским општинама и корисницима, која неће бити ограничена на реализацију овог пројекта, већ ће се наставити и по завршетку програма „Оснажени млади за позитивне промене на југу Србије и Санџаку“, рекао је Леополд Ролингер, руководилац Програма за развој цивилног друштва и грађанску партиципацију.

Укупна вредност додељених средстава је 46.923 долара. За реализацију пројеката, који ће трајати од априла до септембра ове године, организације ће појединачно добити око 3.500 долара уз обавезно обезбеђивање још 25 хиљада долара ангажовањем сопствених ресурса. Пројекте јавног заступања подржавају УСАИД, кроз Програм изградње капацитета у оквиру пројекта „Оснажени млади за позитивне промене у јужној Србији и Санџаку“ са 41.528 долара, као и Амбасада Холандије у Београду са 5.395 долара.

Извор: Данас и Координационо тело