Архива вести
                   

ВУЛИН У БАЗИ ЈУГ: ВС У ПОТПУНОСТИ КОНТРОЛИШЕ СРПСКУ ТЕРИТОРИЈУ

11. септембар 2017.

Бујановац - Војска Србије у потпуности контролише српску територију, чува безбедност, свакодневни начин живота и никада ни на који начин неће дозволити да се било каква политичка нестабилност прелива на нашу територију, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин након обиласка базе "Југ".

"Шта год да се дешва у нашем окружењу, без обзира да ли се налази иза границе или административне линије, нестабилност неће имати простора - на простору који контролише Војска Србије", истакао је Вулин.

Војска Србије је, према речима министра  војног, гарант мира, стабилности и то не само на простору Србије, већ у целом региону, a наше државно руководство може са поносом да говори о својој војсци и да са поносом каже да је Србија фактор мира и стабилности, између осталог, баш зато што Војска тако успешно испуњава своје уставне обавезе.

Један од разлога зашто је то тако, наглашава Вулин, јесте и база "Југ", као и оријентација наше војске даувек буде спремна за мировне операције и да борбену готовост и обуку свих својих припадника увек држи на највишем могућем нивоу.

"База "Југ" свакако је један од најважнијих објеката наше војне инфраструктуре, посебно када је у питању обука за мултинационалне операције. Војска Србије је у мултинационалним мировним операцијама, чувања мира у читавом свету показала да може да се мери са било којом великом светском армијом", рекао је Вулин.

Где год да су ишли наши припадници, истиче министар, о њима се говорило као о добрим људима, изузетним старешинама и изузетно обученим војницима.

Извор: Танјуг и Координационо тело