Архива вести
                   

ВУЛИН: ПРИПАДНИЦИ ВОЈСКЕ ЋЕ УЗ ПОВИШИЦУ ОДМАХ ОСЕТИТИ БОЉИ ЖИВОТ

30. август 2017.

Бујановац, Прешево, Врање - Министар одбране Александар Вулин изјавио је у Врању да је ситуација у Копненој зони безбедности у општинама Бујановац, Прешево и Врање стабилна и мирна, те да Војска Србије неће дозволити „преливање никаквих негативних политичких утицаја на овом простору".

Министар одбране је у Врању поновио да ће припадницима Војске Србије до краја године плате бити повећане за 10 одсто, што би требало да допринесе да се у војсци „одмах осети да се живи боље".

„То неће бити једина мера за побољшање животног стандарда припадника војске, хоћемо да војнички позив учинимо престижним као што је некада био", рекао је Вулин приликом обиласка касарне „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог" у Врању.

Министар Вулин је навео да се припадници Војске Србије одлично носе са свим безбедносним изазовима, али и са мигрантском кризом.

Вулин је навео да су припадници Четврте бригаде копнене војске, смештени у Врању, у чијој је надлежности и Копнена зона безбедности у „политички посебно осетљивој зони одговорности", као и да они све своје задатке обављају професионално.

Министар Вулин изјавио је данас да ће Војска Србије (ВС) имати вежбе са „свима од којих можемо нешто да научимо".

Вулин је казао да ће војни полигон у селу Вртогош код Врања, по завршетку радова 2018. године, бити регионални центар за обуку припадника Војске Србије. Он је истакао да је у уређење полигона до сада је уложено 59,7 милиона динара, да би требало да се уложи још 212 милиона динара, као и да је још око 500.000 долара донација Сједињених Америчких Држава.

Према његовим речима, полигон у селу Вртогош користиће се за обуку у оквиру капацитата војне базе „Југ" код Бујановца, која је намењена за обуку припадника Војске Србије за учешће у међународним мировним операцијама.

Полигон у Вртогошу обишао је заједно са министром одбране и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Извор: Бета и Координационо тело