Архива вести
                   

ВУЧИЋ: МЕДВЕЂА И СИЈАРИНСКА БАЊА СУ СРБИЈА, БИЛЕ СУ И БИЋЕ

1. март 2019.

Медвеђа – Председник Републике Србије, Александар Вучић посетио је Јабланички округ. Вучић је том приликом поручио да ће Медвеђа и Сијарнска Бања, остати Србија и да ће држава у тај део улагати знатна средства за сређивање овог природног бисера, a не само југа Србије.

„Малопре ми је председник Координационог тела Зоран Станковић рекао нешто што је паметно и апсолутно тачно, да се много више ми него сами Албанци бавимо изјавама и разним глупостима које слушамо од приштинских политичара. Нисам од оних који се сваки дан баве таквим изјавама. Али сам дошао и данас овде да кажем, и то ћу да поновим у Медвеђи, дакле, да немате никаквих сумњи око било чега и било кога, дакле, Медвеђа је Србија, Сијеринска Бања је Србија. Били су и биће Србија увек“ рекао је Вучић.

Председник Вучић је рекао да у решавању проблема, укључујући Косово и Метохију, најважнији резултат, али да у суочаваљу са изазовима има другачији стил од осталих -  не воли да прети, да јуначи, већ гледа само оно што пише на семафору.

„Људима који живе овде, а пореклом су са Косова и Метохије, поручујем да не брину, да ће резултати бити у корист Србије“, поручио је Вучић.

Како је рекао, не брине га економски напредак Србије, већ апетити појединих из Приштине. Нагласио је да смо суочени са ирационалним руководством у Приштини и да се не зна шта све може очекивати од њих.

 „Наш циљ је да чувамо мир и стабилност“ рекао је Вучић.

Председник Вучић обишао је и Дом здравља у Медвеђи, у чију реконструкцију је држава уложила 41 милион динара, а најавио је могућност доласка великог кинеског инвеститора у рудник Леце.

Извор: 24 сата, РТС и Коорднинационо тело