Архива вести
                   

ВУЧИЋ: ЈУГ СРБИЈЕ СЕ УБРЗАНО РАЗВИЈА, А ПЛАНИРА СЕ ЈОШ КОНКРЕТНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

1. октобар 2018.

Ниш – Приликом дводневног борака у Нишу, када су отворене две фабрике, аустријски “Cumtobel” и филипински “Imi”, председник Србије Александар Вучић одржао је и састанак са начелницима Нишавског, Пчињског, Јабланичког, Топличког и Пиротског управног округа, градоначелницима и председницима градских општина и локалних самоуправа. На састанку се разматрало о могућностима за развој градова и општина у пет округа на југу Србије.

Након одржаног састанка, на конференцији за новинаре поводом питања да ли су договорени конкретни пројекти и предлози који ће се реализовати у градовима југа Србије или ће и даље бити “што јужније то тужније” председник Вучић је одговорио:

“Одавно више није 'што јужније – то тужније'. Југ се убрзано приближава другим деловима Србије, а чак је у неким срединама на југу, на њихову срећу, али не и на срећу других делова земља, стање, значајно драматично поправљено, али мора да буде још боље.“

Председник Вучић је рекао да је већ данас много боље у Владичином Хану него пре пет, шест година, захваљујући инвеститорима. Подсетио је да и “Јумко” коначно ради и то у две или три смене. У Дољевцу је стање, како је Вучић рекао, пристојно.

“Оно где сам веома забринут, то је Топлица. У Топлицу ћемо морати да уложимо много више. Морамо да поправимо фискалну ситуацију у Лесковцу и Врању. Долази ‘Delfa’ у Лесковац. Имамо још много пројеката. Тражили су људи из Сурдулице канализациони прстен око Властине, што вреди 17 милиона евра и то је веома скуп пројекат. Градимо аутопутеве и нико неће имати мрежу аутопутева као што има југоисток Србије”, рекао је председник.

Вучић је нагласио да је време које долази много боље али да има још много ствари које треба урадити. Председник је истакао је да у сусрету са председницима општима разговарао искључиво о конкретним стварима и да су му изнели много  комуналних, инфраструктурних проблема.

“У Лебане је дошла прва фабрика после 30 година и сад траже још. То је добро да траже још, јер то значи да се људима вратила вера у живот. Вратила има се нада у другачију и бољу будућност”, истакао је председник.

Вучић је подсетио да је Бојник добио новац за свој агро комплекс од Европе, а да ће држава помоћи са 226.000.

“Желим да верујем да можемо да поправимо још доста ствари и мислим да људи у то верују, јер виде да радимо. Радимо више него икада, и више се него икада инвестира у југ Србије”, рекао је Вучић.

Извор: Југпресс и Координационо тело