Архива вести
                   

ВУЧИЋ И РАМА СА АЛБАНЦИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ

17. октобар 2016.

Ниш - Премијери Србије и Албаније Александар Вучић и Еди Рама састали су се у Нишу са представницима Албанаца са југа Србије са којима су разговарали о унапређењу живота у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Састанку су присуствовали председник Општине Бујановац Шаип Камбери, председник Општине Прешево Шћиприм Арифи,председница Скупштине општине Прешево Ардита Синани, председник Партије за демократско деловање (ПДД) Риза Хаљими, посланик у Скупштини Србије Фатмир Хасани, као и председник скупштине општине Бујановац Јонуз Муслиу.

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи је после разговора изјавио да сада постоји нада за решавање њихових проблема, као и да је први пут постигнут договор о решавању проблема недостатка уџбеника на албанском језику.

Он је додао и да је премијер Вучић обећао да ће Влада Републике Србије помоћи са 100.000 евра  реновирање спортске сале у основној школи „Ибрахим Кељменди" у Прешеву, као и да ће овај пројекат помоћи и немачка амбасада у Београду са 50.000 евра.

Арифи је рекао и да су овај састанак, као и привредни форум у Нишу, веома важани, јер се Албанци са југа Србије надају да ће бити мост између привреда Србије и Албаније.

„За нас је јако важно да се укључимо у привредне токове и привредни развој, јер смо једна од најнеразвијенијих општина у Србији и мислимо да до оваквих сусрета треба да дође", рекао је Арифи, који сматра и да они доприносе повећању стабилности у региону.

Извор: РТС и Координационо тело