Архива вести
                   

ВУЧИЋ И ГУТЕРЕШ ОБИШЛИ ИЗБЕГЛИЦЕ У ПРЕШЕВУ

18. новембар 2015.

Прешево - Премијер Србије Александар Вучић обишао је јуче са високим комесаром УН за избеглице Антонијом Гутерешом привремени прихватни центар за мигранте у Прешеву где су се упознали са процедуром и условима у којима мигранти бораве и рекао да Србија неће мењати своју политику према избеглицама и подизати границе.

„Србија ће примати и показивати солидарност и хуманост према свим овим људима, то ће добро говорити о нашој земљи, али и тим људима добро о нашем народу. То ће нам се једног дана вратити кроз њихову љубав и поштовање. Настављамо да примамо избеглице, нећемо подизати никакве зидове и границе и на  границама  спроводимо и  спроводићемо  контрадиверзионе прегледе како би се обезбедила безбедност свих грађана Србије“, рекао је Вучић у Прешеву.

Вучић је изјавио да грађани Србије не морају да брину због терористичких напада јер ће држава учинти све како би се осећали сигурно и безбедно, и најавио за суботу заједничку вежбу српских оружаних снага.

Премијер је додао да је Србија добила значајну помоћ од УНХЦР-а, као и да би требало да стигне и додатни новац од Европске уније.

Високи комесар Уједињених нација за избеглице Антони Гутереш осудио је јуче све терористичке нападе који се дешавају широм света, али и истакао да мигранте не треба поистовећивати са терористима.

Извор: Танјуг, Политика, Блиц и Координационо тело