Архива вести
                   

ВОЈНЕ ШКОЛЕ И АКАДЕМИЈЕ УПИСАЛО ТРИДЕСЕТ ДВОЈЕ МЛАДИХ ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА

19. август 2019.

Медвеђа – Свечани испраћај за тридесет двоје будућих ученика и студентата војних школа, гимназија и академија са подручја Јабланичког округа, приређен је у Скупштини града Лесковца.

У Средњу стручну војну школу примљено је 14, у Војну гимназију 8, у Војну академију 11, односно са територије града Лесковца 18 кандидата, из Власотинца и Лебана по 5, из Медвеђе 3 и из Бојника 1 кандидат.

Једини са овог подручја који је уписао студије на ВМА и  један је од 25 у Србији, Стефан Цветковић казао је да позив војног лекара није лак као рецимо официра и да га занима искључиво медицина.

„Наше је да учимо и радимо како би дошли до највећих висина“, поручио је овај млади момак који је претходно завршио Војну гимназију.

Присутне је поздравио и начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић и том приликом нагласио да су критеријуми за упис веома строги али да годинама уназад Центар Министартва одбране Лесковац предњачи по броју кандидата, а тако је било и овога пута.

„Војничка униформа је поново популарна јер нас подсећа на славне дане наше прошлости, а нашим прецима можемо се поносити, само ако се они нас не стиде“, нагласио је пуковник Марковић.

Он је изразио очекивање да ће сви кандидати успешно савладати све препереке и стећи сва потребна знања и вештине за род и службу коју су изабрали.

Извор: Југмедиа и Координационо тело