Архива вести
                   

ВЛАДА ШВАЈЦАРСКЕ СА 240.000 ЕВРА ПОДРЖАВА УНАПРЕЂЕЊЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

8. јули 2020.

Медвеђа – Медвеђа, Бабушница, Бела Паланка, Прокупље и Сурдулица су општине у којима ће у наредних годину дана бити реализован пројекат успостављања ефикасног и одрживог система социјалне заштите на локалном нивоу, у оквиру програма Swiss PRO. Корисници пројеката ће бити и становници Блаца, Куршумлије и Житорађе.

Уз подршку Владе Швајцарске вредну 240.000 евра и допринос локалних самоуправа у износу од око 73.000 евра, биће повећани доступност и квалитет услуга социјалне заштите за више од 1.400 грађана и грађанки из рањивих друштвених група.

Локалне самоуправе ће самостално или у партнерству са центрима за социјални рад, домовима здравља или другим локалним самоуправама реализовати пројекте у области пружања услуга помоћи у кући, саветодавних и социо-едукативних услуга, терапијских услуга које укључују сензорну собу, као и један пројекат којим се обезбеђује предах смештај за особе са инвалидитетом.

Реализацијом ових пројеката ће бити побољшан положај и социјална укљученост припадника рањивих група, пре свега старијег становништва, одраслих особа са инвалидитетом, деце са инвалидитетом и њихових породица, деце и младих са сметњама у развоју и проблемима у понашању, као и корисника социјалне заштите из руралних подручја.

Извор: Југмедиа и Координационо тело