Архива вести
                   

ВЛАДА СРБИЈЕ: ОД ДАНАС ВАКЦИНАЦИЈА САМО ГРАЂАНА КОЈИ СУ ДОБИЛИ ПОЗИВ

26. jануар 2021.

Прешево, Бујановац,  Медвеђа - Влада Србије је саопштила је да ће од данас на свим пунктовима моћи да се вакцинишу искључиво грађани који су добили позив од електронске управе са термином вакцинације.

Из Владе Србије су саопштили да „нема никакве потребе, нити је у интересу јавног здравља, да се стварају редови и гужве грађана који немају заказан термин“ јер ће, како се наводи, сви грађани добити вакцину у складу са планом приоритизације.

„Оваква одлука је донета због тога што се свакога дана увећава број грађана који се нису пријавили за вакцинацију, а долазе испред пунктова или здравствених установа како би се вакцинисали. Молимо грађане да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације, јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима“, пише у саопштењу.

Из Владе Србије су подсетили грађане да се за вакцинацију могу пријавити на адреси www.imunizacija.euprava.gov.rs, односно телефонски, путем контакт центра на број телефона 0800 222 334, свакога дана од 8 до 20 часова.

.„На крају, подсећамо све грађане Републике Србије да без обзира на то што је вакцина стигла у нашу земљу и што смо тренутно међу водећим државама у свету по броју вакцинисаних грађана на милион становника, епидемија никако није готова. Без обзира на то да ли смо примили вакцину или не, морамо носити маске у затвореним просторима, водити рачуна о хигијени руку, одржавати међусобну дистанцу када год је то могуће и редовно проветравати просторије. Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера и поштовањем термина вакцинације ћемо најбрже доћи до заједничког циља, а то је коначна победа над коронавирусом“, наведено је у саопштењу Владе Србије.

Извор: Бета, Данас, Бујановачке и Координационо тело