Архива вести
                   

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ УБЛАЖАВА МЕРЕ ОД ДАНАС

21. април 2020.

Београд – Влада Републике Србије је донела нове мере у вези са ублажавањем одређених мера за спречавање ширења вируса корона које ступају на снагу у уторак, 21. априла 2020. године.

У складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке донете су следеће одлуке:

Полицијски час траје од 18 часова до 5 часова, уместо од 17 часова као до сада.

Грађани старији од 65 година моћи ће уторком, петком и недељом да излазе у шетњу у трајању од пола сата. Они ће својих пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18 часова до 1 час, највише 600 метара од места становања.

Дозвољен је рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача, као и послодавцима из области трговине на мало – књижарама, трговцима моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом.

Зелене пијаце (на отвореном и затвореном простору) су поново отворене, уз обавезну примену свих мера заштите.

Влада Републике Србије позвала је послодавце у области грађевинарства (високоградња и нискоградња) да од данас наставе рад у пуном капацитету.

Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциона средства) и рад се мора обављати уз обавезно држање одстојања.

Послодавци су дужни да израде посебан план мера рада током ванредног стања, док су запослени у обавези да то поштују.

Они који и даље нису у могућности да наставе са радом су објекти чији рад подразумева окупљање великог броја људи, попут радњи различитих делатности које се налазе у тржним центрима.

Рад и даље није дозвољен у делатностима које подразумевају близак физички контакт, тако да фризерски салони, салони за негу лепоте, теретане и фитнес центри и даље остају затворени.

Битно је нагласити још једном да се рад у објектима и делатностима којима је то од данас дозвољено може обављати искључиво уз поштовање свих мера заштите и коришћење средстава за дезинфекцију и заштитних средстава – маски и рукавица.

Извор: danubeogradu.rs и Координационо тело