Архива вести
                   

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ: ОД ДАНАС ДОДАТНО ПОПУШТАЊЕ МЕРА ВАНРЕДНОГ СТАЊА

27. април 2020.

Београд - Влада  Републике Србије је донела одлуку о попуштању мера донетих у циљу превенције ширења заразне болести КОВИД-19.

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, од понедељка, 27. априла 2020, биће следећих измена:

Од 27. априла дозвољен је рад пијацама у затвореном простору, фризерским и козметичким салонима, салонима за негу лепоте, као и фитнес центрима и теретанама.

Сви објекти морају да обављају своје делатности уз коришћење заштитне опреме (маске, рукавице, дезинфекциона средства). Поједини објекти, попут теретана и фитнес центара, услед природе делатности, морају додатно да појачају дезинфекцију објеката и посебним протоколима уреде начин рада, водећи рачуна о социјалној дистанци и броју људи унутар објекта.

Препоручено је да се због ограничења броја људи, делатност у овим објектима обавља само по принципу заказивања термина, како би се избегло окупљање већег броја људи у затвореном простору.

С обзиром на то да се ближе првомајски празници, а у циљу смањивања контаката међу људима, Влада Републике Србије усвојила је одлуку да ће забрана кретања наредне недеље трајати од четвртка, 30. априла од 18 часова, до понедељка, 4. маја до 5 часова.

Грађани старији од 65 година моћи ће, почевши од понедељка, 27. априла, свакога дана да излазе у шетњу у трајању од сат времена, у периоду између 18 часпва и 1 час после поноћи, највише шест стотина метара од места становања.

Продавнице ће за најстарије грађане бити отворене у четвртак од 4 до 7 часова.

Извор: danubeogradu.rs и Координационо тело