Архива вести
                   

ВЛАДА ОБЕЋАЛА ПОДРШКУ БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ

8. април 2011.

Бујановац - Потпредседница Владе Србије  Верица Калановић изјавила је у Бујановцу да је та општина повољна за страна улагања јер се налази поред Коридора 10. Калановићева је након састанка са председником Бујановца Шаипом Камберијем и председницом Скупштине општине Медвеђа Наташом Филић рекла да је договорено да се Агенцији за страна улагања у најкраћем року достави списак земљишта слободног за страна индустријска улагања.

„Мала и средња предузећа у Бујановцу и Медвеђи не могу да конкуришу за подстицајне кредите јер немају легализоване објекте, а за решавање ових проблема ћемо разговарати у Министарству за просторно планирање“, изјавила је Калановићева.

Калановићева је такође навела да ће “трећи правац за побољшање економског статуса у општинама Бујановац и Медвеђа ове године бити усмерен на лица која су неквалификована или старија од 50 година кроз јавне радове”. Она је најавила да ће се заузети да општине Бујановац, Прешево и Медвеђа од Националне службе за запошљавање добију додатна средства за отварање нових радних места.