Архива вести
                   

ВИСОКИ КОМЕСАР ЗА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ОЕБС КАЈРАТ АБДРАХМАНОВ НА САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

26. октобар 2022.

Београд – Данијела Ненадић, в.д. директорке Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа разговарала је са Кајратом  Абдрахмановим о најважнијим активностима и програмима у три општине на југу Србије.

На састанку је било речи о постигнутим резултатима као и о плановима и активностима Службе Координационог тела у наредном периоду.

На састанку је било речи и о попису становништва, као и активностима Посебне радне групе за интеграцију Албанаца у државне институције. Ненадић је говорила је о улагањима Службе у ове три општине као и координацији и сарадњи са другим институцијама и државним органима на пројектима које су од важности за становнике Прешева, Бујановца и Медвеђе.

Високи комесар Абдрахманов је изразио задовољство посетом и потврдио посвећеност заједничким пројектима, укључујући и учење српског као нематерњег језика и подршку раду бујановачког одељења Економског факултета Универзитета у Новом Саду

Абдрахманов ће у петак посетити Бујановац, где ће бити одржан Одбор заинтересованих страна Економског факултета из Суботице, одељење у Бујановцу.

Извор: Служба Координационог тела