Архива вести
                   

ВИШАК ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА У ЈЕДАНАЕСТ ШКОЛА БУЈАНОВЦА И ПРЕШЕВА

30. август 2017.

Бујановац, Прешево - Министарство образовања, науке и технолошког развоја објавило је списак вишка радника у основним и средњим школама Србије који се, између осталог, односи на 11 школа у општинама Бујановац и Прешево, пише портал Titulli.com.

У школама у којима се настава одвија на албанском језику, технолошки вишак је проглашен у средњој школи „Сезаи Сурои” у Бујановцу, основим школама „Мухарем Кадриу” у Великом Трновцу, „Наим Фрашери” у Бујановцу, „Десанка Максимовић” у Биљачи и „Миђени” у Муховцу.

Технолошког вишка, по овом списку, у Прешеву има у Гимназији „Скендербег”, основним школама „Селами Халачи” у Ораовици , „Дитуриа” у Црнотинцу, „9. мај” у Рељану, „Абдула Крашница” у Миратовцу и „Зенел Хајдини” у Рајинцу.

За оне који ће остати без посла обезбеђена је финансијска надокнада у виду отпремнине, а овај списак ажурираће се до почетка школске године, пише овај информативни портал на албанском.

По овом списку, у школској 2017/2018. години за технолошки вишак проглашено је 4.473 просветних радника у Србији, због све мањег броја ученика у школама.

Извор: Врањске, Титули и Координационо тело