Архива вести
                   

ВЕТЕРИНАРСКА И ОПШТИНА ДЕЗИНФИКУЈУ ЦЕО БУЈАНОВАЦ

30. март 2020.

Бујановац – Бујановац је један од ретких градова у Србији који ће комплетно бити дезинфикован против корона вируса, захваљујући сарадњи локалне самоуправе и Ветеринарске станице.

Посао дезинфекције требало би да буде завршен у суботу, рекли су Миодраг Милковић, директор Ветеринарске станице, и Рахим Салихи, начелник Одељења за инвестиције и развој Општине Бујановац, који заједно спроводе акцију.

Дезинфиковани су тротоари, улази у зграде и друге јавне површине на потезу од кружног тока до Дома здравља дуж главне улице, затим Косовска, оба шеталишта на тргу, Дом културе, НСА, џамије и цркве на територији општине, банке, пошта, бензинске пумпе, али и Школа Сезаи Сурои, у којој се снима настава на албанском.

У плану је да се дезинфикују ламеле (црвене зграде), Каракачка и остале градске улице, а Милковић и Салихи најављу да ће бити дезинфиковане комплетне зграде.

„Ово средство којим дезинфикујемо убија све вирусе, бактерије и плесни 17 минута после прскања“, појашњава Миодраг Милковић, директор Ветеринарске.

Према његовим речима, акција се спроводи у договору са општином.

„Ветеринарска станица не наплаћује рад, већ само утрошен материјал“, појашњава Милковић.

Рахим Салихи додаје да је комерцијална цена овог посла 15 динара по метру квадратном, а да ће општина платити 8 динара:

„Цена је најмање важна јер је здравље грађана на првом месту“, наглашава Салихи.

Према званичним подацима, у Бујановцу је преко 500 особа у самоизолацији.

Изор: Бујановачке и Координационо тело