Архива вести
                   

ВЕЛИКА ПОСЕЋЕНОСТ СИЈАРИНСКЕ БАЊЕ

31. август 2015.

Медвеђа - Сијаринска бања, која је око десет километара удаљена од Медвеђе, бележи једну од најуспешнијих година. Лековитост вода, јединствени гејзир и повољне цене, као и акција Министраства трговине и туризма, су разлог  добре посете.

Подно планине Гољак је рај за очи, душу и тело. Тако Сијаринску бању описују гости који јој се радо враћају и уживају у њеним благодетима. Ко не порани тешко да овог лета може да нађе место испод гејзира, природног лека против стреса.

Целодневни ужитак на базенима кошта 160 динара, док деца плаћају упола мање.

И у специјалној болници „Гејзир" са 277 лежајева смењују се гости. Тренутна попуњеност капацитета је 75 одсто. Гости, који су дошли из свих крајева Србије, кажу да су задовољни ценом, услугом и да им једноставно Сијаринска бања прија у сваком погледу.

У медицинском блоку, у коме су сва места попуњена, примењују се електро, кинези и терапија блатом, као и хидромасажа.

Ту су и гости са ваучерима Министарства трговине и туризма.

Пун пансион са свим терапијама у специјалној болници „Гејзир", у којој је до сада резервисано 310 кревета, кошта 2.800 динара.

„То ће бити фантастично и за нас, јер ми тржишно послујемо", каже директор Специјалне болнице „Гејзир" Милорад Штеровић.

У приватном смештају у Сијаринској бањи на располагању је 750 кревета, за који се плаћа од 400 до 800 динара.

„Ова година је задовољавајућа. Сва места су попуњена, иако је сезона већ при крају", каже Душко Николић, власник приватног смештаја.

„У Сијаринску бању викендом дође од две до три хиљаде људи", каже Драган Денић из Туристичке организације Медвеђа.

Царство шуме, чист ваздух, уређене стазе и чак 20 лековитих извора. Термалне, минералне воде, чија је темепратура 73 степена, отичу у Јабланицу. Ова слика би ускоро могла да се променијЈер је Рудраско-геолошки факултет из Београда већ израдио пројекат топлификације.

Извор: РТС и Координационо тело