Архива вести
                   

ВАСКРШЊЕ СВЕЧАНОСТИ У БУЈАНОВЦУ

26. април 2022.

Бујановац – Београд - Изложба најлепше украшених васкршњих јаја и ликовних радова на тему Васкрса, одржана је  на градском тргу у Бујановцу уз богат културно - уметнички програм и велики број посетилаца.

На платоу испред бујановачког Дома културе посетиоци су уживали у изложеним ликовним радовима ученика основних школа и прелепим декорацијама са Ускршњим мотивима.

Ученици веронауке су осликавали јаја и цртеже уз помоћ својих учитеља, а најбољи ликовни радови и најлепше осликана јаја су награђени.

За најлепше украшено васкршње јаје награде су добили Петра Томић, Ена Дабетић, и Стефан Ристић, ученици Основне школе “Бранко Радичевић” у Бујановцу, док су Нина Милковић, Филип Недељковић и Лена Стојиљковић из ОШ „Вук Караџић“ у Левосоју извојевали победу у категорији најлепши ликовни рад на тему Васкрса.

Рециталима, песмама о Ускрсу и фолклором, ђаци бујановачких школа су се на достојан начин представили посетиоцима.

Традиционална манифестација одржана је под покровитељством бујановачког Дома културе “Вук Караџић” у сарадњи са ОШ “Бранко Радичевић”, ОШ “Вук С.Караџић” из Левосоја, ОШ “Бора Станковић” из Кленика и дечијег вртића “Наша радост”.

Извор: Бујановачке,Координационо тело