Архива вести
                   

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА ПОЧЕЛА У БУЈАНОВЦУ НА ТРИ ЛОКАЦИЈЕ

26. март 2021.

Бујановац - Имунизација без заказивања преко е-Управе је јуче почела у Бујановцу. Екипе Дома здравља су обилазиле градска насеља, а један пункт је био отворен и на Одељењу медицине рада у овој установи, а не на Економском факултету како је планирано.

„Екипа је најпре ишла у улице Јаћима Ђошића и Гњиланаки пут, а обилазили смо и сеоске средине. Обезбедили смо 500 доза вакцине Астра Зенека и кренули смо око 9 часова. Ова вакцина је потпуно безбедна, уосталом њоме су се вакцинисали британски премијер и енглеска краљица. Истовремено, грађани се без заказивања могу вакцинисати и у Дому здравља, на Медицини рада. Важно је анимирати људе јер вакцинација је једини начин да победимо пандемију“, казала је др Далиборка Павловић, директорка Дома здравља.

Додала је да је установа покушала да са председницима месних заједница направи спискове људи који желе да се вакцинишу али немају могућност да се пријаве.

„Нисмо наишли на сарадњу да председници МЗ пријављују људе, или да нама доносе спискове па да ми то урадимо. Сада најпре желимо да грађанима објаснимо да су све вакцине безбедне, а циљ је да се имунизује што више грађана“, казала је директорка.

Имунизација преко е-Управе се наставља на Економском факултету, а у Дом Здравља је стигла  и Фајзерова вакцина.

„Јуче се вакцинисало 240 грађана. Од почетка имунизације обе дозе је примило  око 2.000 људи, док је преко 3.000 примило прву дозу, што значи да смо поделили преко 7.000 доза вакцина“, казала је др Павловић.

Извор: Бујановачке и Координационо тело