Архива вести
                   

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ ЗА 2021. ГОДИНУ

30. децембар 2020.

Бујановац - Буџет општине Бујановац за наредну годину, који је јуче усвојила Скупштина, износи 1,29 милијарди динара, а по речима председника  општине Нагипа Арифија, у односу на ову годину ће бити више новца  на свим позицијама.

За инфраструктурне пројекте је предвиђено 177 милиона динара, од чега општина обезбеђује нешто више од 90 милиона, а остатак Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу и други финансијери.

„Пољопривредници ће бити подржани са 22,5 милиона динара, а за помоћ предузетницима смо планирали 14 милиона динара“, рекао је Арифи на седници Скупштине.

Он је нагласио да је по издвајањима за образовање Општина Бујановац на првом месту у Пчињском округу.

За функционисање основних школа буџетом је предвиђено 74,5 милиона динара, а за две средње школе 26,8.

„Планирамо и 235 милиона динара за реконструкцију Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бујановцу и 9 милиона динара за радове на школи у селу Кончуљ“,  рекао је он.

Буџетом је предвиђено и 18 милиона динара за стручну праксу, као и новац за једнократну помоћ студентима.

Спортским клубовима ће бити расподељено 7 милиона динара, медијима 5,5 милиона, а за културу иде 2 милиона динара, колико ће добити и удружења грађана.

Од укупног износа буџета, 938 милиона су сопствени приходи, док су трансферована средства са централног нивоа планирана у износу од 359 милиона.

За буџет није гласало троје одборника Алтернативе за промене, зато што није усвојен њихов предлог да се за 80 милиона динара умањи износ за инфраструктурне пројекте, а да се тај новац искористи за помоћ становништву и предузећима којима је пандемија корона вируса нанела највећу штету.

Ипак су 22 гласа одборника Демократске партије (ДП), Партије за демократско деловање (ПДД) и Покрета за демократски прогрес (ПДП) били довољни за усвајање буџета, а 23. глас је дао Адем Салихи, одборник Ромске странке „Јединство“.

Извор: Бујановачке и Координационо тело