Архива вести
                   

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ПРВА ГОДИНА ПРОЈЕКТА „НАШ ГРАД, НАШЕ ШКОЛЕ“

25. децембар 2017.

Бујановац- Завршена је прва од три године пројекта „Наш град, наше школе“, који реализује Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у партнерству са организацијом „Група 484“ и уз подршку Песталоци дечије фондације из Швајцарске а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

На приредби која је тим поводом одржана, пред пуном салом Дома културе у Бујановцу, средњошколци који су учествавали у радионицама одржали су кратки сценски наступ - приказ Бујановца из угла младих, који сажима њихове идеје и креативне процесе у којима су учествовали током радионица а на основу чега је настао календар на српском и албанском језику.

Главни циљ пројекта је стварање прилика за интеракцију и сарадњу између деце али и одраслих који припадају различитим етничким заједницама, као и унапређење сарадње међу основним и средњим школама на територији општине Бујановац у којима се настава реализује на српском и на албанском  језику.

У првој години пројекта је учествовало 70 наставника и преко 100 ђака средњих и основих школа „Свети Сава“, „Сезаи Сурои“, „Бранко Радичевић“, „Наим Фрашери“, „Вук С. Караџић“ и „Али Бекташи“.

Извор: Координационо тело