Архива вести
                   

УСКОРО ЗВАНИЧНО ОТВАРАЊЕ “STREET WORKOUT PARK-A“ У МЕДВЕЂИ

3. јун 2020.

Медевеђа - Активно укључивање младих у бављење физичком активношћу и неговање здравог начина живота се реализује  пројектом “Street workout park” који финансира Министарство омладине и спорта.

Пројекат општине Медвеђа подржало је надлежно Министарство са 3.244.200,00 динара, док је учешће локалне самоуправе 342.000,00 динара. Пројектом је предвиђено уређење простора у Зони спорта Ц4, у оквиру школског дворишта ТШ „Никола Тесла“у Медвеђи, где би млади, али и сви они који се на било који начин баве рекреацијом, квалитетно проводили своје слободно време бавећи се спортом на отвореном.

У оквиру простора предвиђеног за уређење парка за вежбање, постоје тениски терен, мини пич за мали фудбал, тримстаза у дужини око 600 метара, која би требало да се „пресвуче”  меканом гуменом подлогом, уз напомену да се на сваких 50 метара налазе  справе за вежбање које имају детаљни опис како се вежбе изводе. Зона спорта и рекреације је осветљена ЛЕД светиљкама, а за оне које би да се одморе постављене су и клупе, као и канте за отпатке, како би се повело рачуна о уредном и чистом простору за бављење спортом.

С обзиром да ће справе бити доступне свима, како редовној популацији, тако и осетљивим групама, највише ће користити узрасту од 15 до 30 година, што ће, уз савет лекара и осталих стручних лица, наставника и професора физичке културе, директно утицати на њихов правилан раст и развој.

„Посебну пажњу обраћамо на здравље наших младих суграђана. Надамо се да ћемо овим пројектом младе одвојити од телевизора, монитора и телефона, како би што више времена проводили у здравом амбијенту и на чистом ваздуху. Бављење спортом је изузетно важно за наше здравље” рекао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

Званично отварање “Street workout park-a” је предвиђено  за 11. јун, када се очекује посета министра омладине и спорта, Вање Удовичића или у његовом одсуству, званичника из поменутог министарства.

Извор: Инфо центар југа и Координационо тело