Архива вести
                   

УСКОРО ПРОГРАМ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ПОДРШЦИ ЗА ЗАПОЧИЊАЊЕ БИЗНИСА

13. септембар 2019.

Београд - Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је изјавио да је важно спајати младе иновативне компаније с великом индустријом и најавио да ће ускоро почети програм Владе Србије о подршци особама које започињу бизнис.

Чадеж је рекао у изјави за ТВ Прва да је држава Србија обезбедила добар програм подршке компанијама које се баве иновацијама, пре свега старт-аповима, али и онима које већ постоје.

„Ускоро треба да почне програм Владе Србије кад је у питању подршка људима који започињу бизнис и каријеру. Већ постоје програми у оквиру Министарства привреде и Развојне агенције Србије, које компаније могу да користе од стране државе", рекао је Чадеж и позвао све особе с идејом да дођу у ПКС како би добили помоћ.

На питање када ће Србија почети да даје капитал младим компанијама, Чадеж је рекао да нешто слично већ постоји, имајући у виду да научно-технолошки парк у себи садржи такозвани бизнис и старт-ап инкубатор, у оквиру којег послују  „феноменалне младе компаније".

 „Оно што је битно је да младе иновативне компаније спојимо с великом индустријом. Њима су потребна нова решења", рекао је Чадеж.

Извор: Пословно јутро и Координационо тело