Архива вести
                   

УСКОРО ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА СТОЧНЕ ПИЈАЦЕ У БУЈАНОВЦУ

15. мај 2018.

Бујановац-Општинско веће издвојило је 2,1 милион динара из буџетске резерве за израду пројекте документације за реконструкцију сточне пијаце-пројекат вредан 35 милиона динара који би, према очекивању општинских власти, требало да се финансира из фондова Европске банке.

Председник општине, Шаип Камбери, рекао је да је општина Бујановац ушла међу пет локалних самоуправа у Србији чији су предложени пројекти прошли прве фазе процене, што даје разлог за оптимизам и драстично повећава шансе за добијање средстава. Камбери је истакао и да је обезбеђивање пројектне документације практично последњи услов.

“Велики број мештана наше општине живи од сточарства и упућени су на ту пијацу, а због лошег стања тог простора дешава се да санитарна и ветеринарска инспекција затварају пијацу и на више месеци. Овим пројектом би испунили све санитарне услове и добили један потпуно опремљен простор”, истакао је Камбери на седници Општинског већа.

Из буџетске резерве издвојено је укупно 5,5 милиона динара, поред документације за сточну пијацу, овим новцем ће, поред осталог бити финансирана и израда документације за пројекте реновирања и санције две школе, у селу Кленике и у Бујановцу.

Извор: Југ прес и Координационо тело