Архива вести
                   

УРСТАД: ПОБОЉШАТИ САРАДЊУ ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ И БЕОГРАДА

7. децембар 2007.

Бујановац - Шеф Мисије ОЕБС у Србији Ханс Ола Урстад изјавио је да је важно да представници локалне заједнице на југу Србије наставе и побољшају сарадњу с властима у Београду, као и да се побољша и функционисање и ефикасност у раду Владиног координационог тела за Бујановац, Прешево и Медвеђу.
- На то су нам указали представници и српске и албанске националне заједнице, с којима смо разговарали у Бујановцу - рекао је јуче амбасадор Урстад новинарима у Бујановцу, на конференцији поводом шест година Мисије ОЕБС на југу Србије. Конференцији за новинаре присуствовали су амбасадор Велике Британије у Србији Стивен Вотсфорд и заменици амбасадора САД, Италије и Аустрије Џенифер Браш, Карло Ло Кашо и Урлике Хартман.
- Србија је и даље важан стратешки партнер за нове инвеститоре, али је неопходно да настави са европским интеграцијама и што пре постане члан Европске уније - оценио је амбасадор Вотсфорд. Он је прецизирао да представници локалних заједница у овом, али и у другим деловима Србије, "треба својим иницијативама да допринесу побољшању слике и стабилности региона, јер инвеститори немају разумевања да улажу тамо где ће њихов капитал бити нестабилан".